Herfst in Wallonië

Tijdens de herfst van 2021 hebben we Wallonië bezocht. Deze maand is in zijn geheel gewijd aan items rond dit bezoek. Een van de plaatsen die we hebben bezocht, was Bouillon. Deze plaats ligt in een meander met op een rotswand een kasteel dat ooit van Godfried van Bouillon was. Lang heeft deze ridder echter niet kunnen genieten van zijn eigendom, want hij verloor het leven tijdens de Eerste Kruistocht waar hij leiding aan gaf.

De film is te vinden op pagina Wallonië.

Net als Frankrijk heeft ook Wallonië een aantal dorpen aangemerkt als 'mooiste dorpen van Wallonië'. Maar anders dan in Frankrijk zijn deze dorpen met name vanwege de historie als zodanig aangemerkt. Eén van deze dorpen is het gehucht Mirwart, dat haar bekendheid heeft te danken aan het kasteel dat momenteel gerestaureerd wordt.

De film is te vinden op pagina Wallonië.

Er valt ook genoeg te fietsen in Wallonië. Vanuit Hotton hebben we een rondje van zo’n 50 kilometer gefietst. Het was een bewegwijzerde route genaamd Route Forestière die ons, zoals de naam al zegt, door een aantal bossen heeft geleid. Op de terugweg brachten we nog een bezoek aan het War Cemetery van Hotton.

De film is te vinden op pagina Wallonië.

Een tweede fietstocht bracht ons, eveneens vanuit Hotton, naar het kleinste stadje ter wereld, Durbuy. Althans, de bewoners van Durbuy claimen die titel.  Een deel van de route voert over een fietspad langs de slingerende rivier de Ourthe, wat prachtige plaatjes heeft opgeleverd.

De film is te vinden op pagina Wallonië.

We hadden gepland om vanuit Rochehaut een fietstocht te maken naar Bouillon, maar dat bleek een uitdaging te zijn omdat er geen verkeersluwe wegen zijn. Maar voordat we de campers naar Bouillon verhuisden, bezochten we wel nog dit op een heuvel gelegen vakantieoord dat een prachtig uitzicht heeft op het meanderdorp Frahan in het dal. Dit kleurrijke dorpje heeft ook nog eens een bierbrouwerij waar het goed vertoeven is!

De film is te vinden op pagina Wallonië.

De route vanaf Rochehaut naar Bouillon voert voor een deel door het dal van de Semois. Hoewel het jammer is dat de loop van de Semois niet helemaal wordt gevolgd, is de route een aanrader vanwege de uitzichten en wisselende landschappen.

De film is te vinden op pagina Wallonië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.