Frankrijk, Nederland, Israël en Jordanië

Saint-Saturnin is een stadje van Puy-de-Dome, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, ongeveer vijftien kilometer ten zuiden van Clermont-Ferrand.
Het stadje heeft een bescheiden rol in de Franse geschiedenis. Van de plaatselijke adel werden twee dames koningin. Hoewel het plaatsje niet meer in de lijst ‘Les plus beaux villages de France’ voorkomt, is het een bezoek meer dan waard.

De film is te vinden op pagina:
Auvergne-Rhône-Alpes

Saint Pourçain-sur-Sioule is genoemd naar de heilige Pourcain. Toen Thierry, de zoon van Clovis, in 531 de Limagne plunderde, stuitte hij op moedig verzet van Pourcain, een monnik. Een jaar later stierf de goede man, waarop de paus hem heilig verklaarde. Tegenwoordig is het stadje vooral bekend vanwege de wijnproductie. De witte wijnen behoren tot de beste van Frankrijk.

De film is te vinden op pagina:
Auvergne-Rhône-Alpes

Na de eerste coronalockdown-periode hebben we samen met campervrienden een rondje door Overijssel gefietst. In dit deel, Salland, staken we de Vecht en de Regge over. Ons reisdoel was Ommen, maar onderweg passeerden we ook nog het beschermde dorpsgezicht Vilsteren.

De film is te vinden op pagina:
Overijssel

In de Pyreneeën ligt een col die bekend is van de Tour de France. Bij het berijden van de weg zijn dan ook veel aanmoedigingsteksten op het wegdek te vinden. Wij reden een alternatieve route over deze Col d’Aspin die met zijn 1489 meter niet ontzettend hoog is. Maar aangekomen op de top wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de omgeving.

De film is te vinden op pagina:
Occitanië

In deze kerstperiode leek ons een documentaire over Jeruzalem wel op zijn plaats. Wij laten ons door gidsen langs de bekendste plaatsen van de oude stad brengen en krijgen de verhalen te horen van o.a. de Al Aqsamoskee, de Rotskoepel, de Klaagmuur, de Via Dolerosa en de Heilige Hartkerk.

De film is te vinden op pagina:
Special

Tijdens de zomervakantie van 2006 kreeg ik tijdens mijn VN-missie bezoek van mijn zoon Tom. Samen met hem ging ik op pad naar Jordanië  waar we een wel heel bijzondere stad opzochten. Verscholen in de woestenij ligt nl een stad die in zijn geheel uit de rotsen werd gehakt. Petra was de Romeinse naam voor deze hoofdstad van de Nabateeërs. In 1812 werd de verlaten stad weer ontdekt en sinds 1985 is het Werelderfgoed.

De film is te vinden op pagina:
Special

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.