Frankrijk, Friesland en Belgisch Luxemburg

Aan twee zijden van de grens

Op de grens van de departementen Isère en Savoie ligt het dorp Saint-Pierre d’Entremont. Het plaatsje is een uitvalsbasis voor toeristen in het bergmassief Chartreuse. Hoewel het plaatsje niet te boek staat als een prachtige plaats, is het bijzonder genoeg om er even doorheen te wandelen.

De film is te vinden op pagina Auvergne-Rhône-Alpes.

Kunstenaarsstadje

Eén van de oudste plaatsen in Occitanië, dat ook nog eens opgenomen is op de lijst 'Plus Beaux Villages de France', is Cordes-sur-Ciel. Het plaatsje ligt tegen een kegelvormige heuvel opgebouwd. Aan de meerdere omwallingen is te zien dat het plaatsje in de loop van de tijd steeds moest uitbreiden. En zoals in zoveel van dergelijke mooie plaatsen hebben zich ook hier kunstenaars gevestigd.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

Naar een hoog gelegen plaatsje

Vanuit Seillans rijden we over de Route de Fayence naar het hooggelegen Mons. Door de hoge ligging kon Mons zich steeds goed verdedigen omdat dreigingen van ver te zien waren.

De film is te vinden op pagina Provence-Alpes - Côtes-d'Azur.

Fietsen tussen twee mooie plaatsen

In de Dordogne nemen we de fiets om vanuit het gehucht Astor naar twee mooie plaatsen te fietsen: naar Monpazier met haar karakteristieke bouwplan (dat op de lijst 'Plus Beaux Villages de France' staat) en naar Biron met haar prachtige kasteel.

De film is te vinden op pagina Nouvelle-Aquitaine.

Slaperig plaatsje

Het Waalse plaatsje Our is opgenomen op de lijst van mooiste Waalse dorpen. Deze vermelding heeft het te danken aan de bijzondere bouwwijzen, niet zozeer aan het karakter. Het slaperige plaatsje ligt aan de Our, een zijrivier van de Lesse.

De film is te vinden op pagina Luxemburg.

Fietsen langs de Elf Steden

We fietsen een deel van de Elfstedenroute die ons door Gaasterland vanaf Sloten via Balk naar Stavoren en weer terug naar Sloten voert. In tegenstelling tot de rest van Friesland is deze regio bebost en glooiend. In Balk mogen we het huis van een familielid van Lidy bewonderen.

De film is te vinden op pagina Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *