Forten, een oorlogsmonument en mooie trajecten

Met een prachtig uitzicht over de beide rivierdalen ligt een kasteelruïne boven Wertheim. Ooit was dit een belangrijk fort op de plek waar de Tauber in de Main uitmondt. In de Tweede Wereldoorlog kreeg de stad een slechte naam vanwege de Jodenvervolging die hier plaatsvond.

De film is te vinden op pagina Baden-Württemberg.

Een gigantische fortificatie vinden we in het plaatsje Belfort. Naast de fortificaties ligt het fort van Roppe. Deze verdedigingswerken van flinke afmetingen hebben in de Frans-Duitse Oorlog een belegering weten te voorkomen. De leeuw op de flank, die neerkijkt op de stad, is een uiting van die overwinning.

De film is te vinden op pagina Bourgogne-Franche-Comté.

De herdenkingen rond 75 jaar vrede na de Tweede Wereldoorlog zijn grotendeels komen te vervallen vanwege COVID. Desondanks heeft het Limburgse Bergen kans gezien een monument te onthullen. Naar aanleiding van het boek ‘Vliegtuigcrashes en noodlandingen WO II in de gemeente Bergen’ is het monument Wing of Freedom ter nagedachtenis aan de crashes opgericht. Diverse fietsroutes voeren langs de 28 crashplekken in de regio. Deze route voert vanaf het monument in Bergen langs Aijen, Well, Wellerlooi en weer terug naar Bergen.

De film is te vinden op pagina Limburg.

De Romantische Straße loopt door Beieren van Würzburg in het noorden naar Füssen in het zuiden. Een deel van de route loopt ook door Baden-Württemberg en daar rijden we een deel van tussen Wertheim en Tauberbischofsheim, in zuidelijke richting dus. Eerder hebben we al het traject tussen Rothenburg o/d Tauber tot Tauberbischofsheim, in noordelijke richting, gepubliceerd.

De films zijn te vinden op pagina's Beieren en Baden-Württemberg.

Een bijzondere route reden we met de motor over het Caussols-plateau. Dit hoog gelegen plateau bestaat uit kalksteenrotsen die gebeeldhouwd zijn door erosie, resulterend in talrijke zinkgaten, kloven en grotten. We rijden door een op een maanlandschap lijkend terrein dat stamt uit de karst.

De film is te vinden op pagina Provence-Alpes – Côte-d’Azur.

In 2015 reden we een traject waar Napoleon Bonaparte in 1815 eveneens op weg was vanaf Elba naar Parijs. Onderweg passeren we Cabris, een van de mooiste dorpen van de Provence met een prachtig uitzicht over de omgeving.

De film is te vinden op pagina Provence-Alpes – Côte-d’Azur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.