Elzas, zonnewijzers, Pappenheimers en een Hochalpenstrasse

Riquewihr

Riquewihr

Ten noordwesten van Colmar ligt het plaatsje Riquewihr te midden van de wijngaarden. Het deels door verdedigingsmuren omgeven stadje staat te boek als een van de mooiste in de Elzas en is dus ook een waar toeristisch oord. Wij fietsten vanaf Kaisersberg naar dit mooie plaatsje.

De film is te vinden op de pagina Grand-Est.

Röttingen

Röttingen

Wie zonnewijzers wil zien, kan in Röttingen zijn lol op. Daar hebben ze zo'n 25 zonnewijzers door het plaatsje heen opgesteld, die je met behulp van een kaart van de plaatselijke toeristeninformatie kan zoeken. Het plaatsje zelf is niet zo bijzonder.

De film is te vinden op de pagina Beieren.

Pappenheim

Pappenheim

In Schillers toneelstuk "Wallenstein" worden de Pappenheimers opgevoerd. Toen wij Pappenheim bezochten, dachten we dat de inwoners van deze mooie plaats daarmee werden bedoeld. Maar niets bleek minder waar, al heeft Pappenheim haar naam wel ontleend aan de edelman Gottfried Heinrich Pappenheim die in het toneelstuk voorkomt.

De film is te vinden op de pagina Beieren.

Großglockner Hochalpenstraße

Großglockner Hochalpenstraße

Met de motor reden we vanaf Heiligenblut (Karinthië) naar Bruck (Salzburg) over de Großglockner Hochalpenstraße. Hoewel de zomer zich al aandiende, bleek de pas recentelijk pas sneeuwvrij te zijn gemaakt. Onderweg namen we nog even de tijd om de Gletscherstraße te nemen naar het op één na hoogste punt van de route, de Kaiser Franz Josefs Höhe. Volgende maand gaan we naar het echte hoogste punt van deze mooie panoramaweg.

De film is te vinden op de pagina Karinthië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.