Een waterval, een bierstadje, skateboards en een hel vallei

Traunfall

Traunfall

Vanuit Salzkammergut werd vroeger over de Traun zout richting de Donau vervoerd. Daarbij moest de Traunfall worden gepasseerd, een langgerekte waterval die voor schepen moeilijk te passeren is. Tegenwoordig vindt er geen transport meer plaats, maar is de Traunfall een paradijs voor toeristen en duikers.

De film is te vinden op de pagina Opper-Oostenrijk.

Kelheim

Kelheim

Aan de voet van de Michelsberg met de over de Donau uitkijkende Befreiungshalle, gebouwd in opdracht van koning Ludwig I van Beieren, ligt het charmante stadje Kelheim. Hier komen de Donau en de Altmühl samen. Diverse middeleeuwse poorten zijn bewaard gebleven en hebben allemaal hun eigen verhaal.

De film is te vinden op de pagina Beieren.

Zwarte Woud

Zwarte Woud

Het Höllental (Helle dal) is een bekende kloof in het Zwarte Woud. We reden deze weg met de motor richting zuiden om vervolgens via de Titisee, parallel aan de Schwarzwaldhochstraße richting westen te rijden. Daar passeren we het op één na grootste skigebied van Duitsland.

De film is te vinden op de pagina Baden-Württemberg.

Seeberg Sattel

Seeberg Sattel

Met de camper reden we vanuit het Oostenrijkse Keutschach over de Seebergsattel (in het Sloveens Jezerski vrh) naar Tupaliče in Slovenië. Ten tijde van onze passage werd de helling aan de Oostenrijkse zijde gebruikt voor een wedstrijd met skateboards waardoor we noodgedwongen een tijdlang moesten wachten.

De film is te vinden op de pagina Karinthië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.