Een romantische stad, een vuurvallei, een waterscheiding en een versterkt fort

Duitsland is een land vol romantische stadjes en dorpen, maar er zijn er weinig die de oorlog ongeschonden zijn doorgekomen.  Dinkelsbühl is een van de weinige plaatsen die dat wel gelukt is. Met een goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad noemt Dinkelsbühl zich dan ook graag ‘de mooiste oude binnenstad van Duitsland’.

Je vindt de film op de pagina Beieren.

We bezochten in het najaar Wallonië en gingen wederom op zoek naar mooie en interessante plaatsen. Zo kwamen we ook in Rochefort. De naam komt van het Latijnse ‘Roche fortis’ en betekent ‘versterkt fort’. Van het oorspronkelijke fort resteert, op een donjon en wat oude muren na, alleen nog een ruïne. Het stadje bereidt zich tijdens ons bezoek voor op het Halloweenfeest.

Je vindt de film op de pagina Namen.

Tijdens onze zomervakantie reden we over de Romantische Strasse, maar besloten om na Bad Mergentheim een niet-alledaagse route over het platteland van Schwäbisch Hall te nemen. Deze route voerde ons door het dal van de Blinkbach tot aan de westzijde van de mooie stad Rothenburg o/d Tauber in Beieren.

Je vindt de film op de pagina Baden-Württemberg en Beieren.

Je staat er wellicht niet bij stil, maar de stroomrichting van de Europese rivieren wordt bepaald door een bergrug. Deze Europese waterscheiding is de waterscheidingslijn die de stroomgebieden van de rivieren die uitmonden in de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Oostzee scheidt van de stroomgebieden van de rivieren die uitmonden in de Middellandse Zee en Zwarte Zee. Wij maakten een fietstocht langs een deel van deze lijn in Baden-Württemberg.

Je vindt de film op de pagina Baden-Württemberg.

 

Een aantal jaren geleden waren we, zoals zo vaak, op vakantie in Frankrijk en de motor was weer van de partij. We reden vanaf de 1103 meter hoge Col de l'Ecre omlaag door de Vallon de Pierre Feu tot aan Gourdon. Het is een kaal gebied dat prachtige vergezichten te bieden heeft.

Je vindt de film op de pagina Provence-Alpes – Côte-d’Azur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.