Een kuuroord, een vorstendom, een troosteloze pas en de Heilige Stad

In het Altmühltal ligt het kuuroord Treuchtlingen. Het bronwater komt uit een diepte van 800 meter. Deze plaats is met name een uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten in de omgeving.

De film is te vinden op de pagina Beieren.

Het vorstendom Hohenzollern heeft veel betekend voor Sigmaringen. Wat gebleven is, is een prachtig en kolossaal kasteel dat de stad domineert. En vanaf de St. Joseffkapel heb je een prachtig uitzicht over de stad en het kasteel.

De film is te vinden op de pagina Baden-Württemberg.

De Valparolapas onderscheidt zich van de andere passen in de Dolomieten door het troosteloze karakter. Het landschap is kaal, maar de vele rotsen hebben wel zo hun eigen charme.

De film is te vinden op de pagina Veneto.

Midden-Oosten

Door de coronacrisis kan er weinig naar het buitenland worden gereisd. Dat betekent o.a. dat er door ons weinig tot geen nieuwe mooie plaatsen worden bezocht en dat de voorraad aan filmpjes ter publicatie aardig begint te slinken. Daarom hebben wij besloten om maandelijks korte documentaires te publiceren die door Wim zijn gemaakt tijdens zijn uitzending voor de Verenigde Naties in 2006.

De oude stad Jeruzalem is omgeven door een oude stadsmuur met diverse poorten. Elke poort kent zijn eigen verhaal en lopend over deze muren krijg je met deze Ramparts Walk een prachtig zicht op het leven binnen en buiten de muren.

De film is te vinden op de pagina Special.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.