Een bijzonder park, een herdenkingsplek, een kloof en een fietstocht.

Vanaf Belluno in de Italiaanse provincie Veneto rijden we over de SS51 naar Dobbiaco, oftewel Toblach, in Zuid-Tirol. De route die we rijden, brengt ons door het prachtige landschap van de Dolomieten. Vlak voor Dobbiaco houden we een koffiepauze naast een kerkhof uit de Eerste Wereldoorlog.

De film is te vinden op pagina Veneto

Tijdens ons bezoek aan Slovenië bezochten we een wel heel bijzonder park in de regio Primorska. Naast prachtige natuur omvat het Park Škocjanske jame ook een van de mooiste grottenstelsels ter wereld. Niet voor niets staat dit park sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst.

De film is te vinden op pagina Primorska

Vanuit onze camping in Oud-Drimmelen maken we een fietstocht zuid van de Biesbosch. De route brengt ons tot bij Moerdijk. Onderweg passeren we plaatsjes met een relatie tot het Huis van Oranje en bekijken we de Moerdijkbruggen over het Hollands Diep.

De film is te vinden op pagina Noord-Brabant

Een van de mooiste routes door de Provence is ongetwijfeld een rit door de Gorges-du-Verdon. De weg kronkelt door de bergen hoog boven deze rivier en biedt prachtige vergezichten zoals over het Lac de Sainte-Croix.

De film is te vinden op pagina Provence-Alpes – Côte-d’Azur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *