De mooiste stad, een motorrit, een bijzondere berg en twee prachtige plaatsjes

Volgens velen is Rothenburg ob der Tauber de mooiste stad van Duitsland. Geen wonder dat de talrijke toeristen zich verdringen voor een selfie op de mooiste plekken in deze kleurrijke plaats. En natuurlijk moet je ook de lekkernij van deze plaats proeven: de Schneeball. Wij lieten ons voorlichten over het bakproces.

De film is te vinden op de pagina Beieren.

We maakten een motortocht in het Zwarte Woud, waarvan we deel 1 in mei hebben gepubliceerd. In het vervolg op deze route rijden we nu weer richting het noorden. De route voert vanaf Utzenfeld naar Oberried en onderweg passeren we onder andere de hoogste bergen van het Zwarte Woud.

De film is te vinden op de pagina Baden-Württemberg.

Aan de Dode Zee op de Westbank in Israël ligt een bijzondere berg: Masada. Deze berg heeft voor de Joden een speciale betekenis. Na de verwoesting van Jeruzalem verschansten zich hier zo’n 1000 Joodse opstandelingen om na een lange belegering door de Romeinen massaal zelfmoord te plegen. Een maquette laat zien hoe het er eens heeft uitgezien, maar de restanten zijn evengoed indrukwekkend, evenals het uitzicht vanaf de berg.

De film is te vinden op de pagina Special.

De ontstaansgeschiedenis van Israël is er een waar ze niet trots op kunnen zijn. Veel land werd ingepikt van de Arabische bevolking die ook een claim op het grondgebied heeft. In het zuiden, net onder Tel Aviv, ligt Jaffa, ooit Arabisch, nu vooral Joods. En in het noorden, vlak boven Haifa, ligt Akko. Deze havenplaats heeft gelukkig haar Arabische uitstraling wel weten te behouden. Hoe dan ook, beide plaatsen zijn pareltjes aan de Middellandse Zee!

De film is te vinden op de pagina Special.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.