Cevennen, Lozère, Walcheren en Westfriesland

Vorige maand hebben we de Westfriese stad Hoorn voor het voetlicht gebracht. Deze stad had haar gloriedagen tijdens de Gouden Eeuw dankzij de Vereenigde Oostindische Compagnie. Deze maand gaan we terug naar deze plaats om de haven eens nader te bekijken.

De film is te vinden op pagina Noord-Holland.

Zeeland leent zich prima voor mooie fietstochten. Wij reden in Walcheren een route die we met behulp van de Fietsknoopapp hebben uitgezet. De route bracht ons onder andere langs Veere, het plaatsje dat groot is geworden door de wolhandel met Schotland.

De film is te vinden op pagina Zeeland.

Op onze camperroute door Lozère passeerden we een plaatsje dat aan drie rivieren ligt. De naam Florac-Trois Rivières refereert uiteraard aan deze ligging maar komt deels van het Latijnse woord Flora dat waterbloem betekent.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

De Cevennen is een ruig gebied in het Centraal Massief dat opgenomen is op de Werelderfgoedlijst. Dit prachtige gebied doorkruisen we met de camper vanaf Saint Jean-du-Gard in noordelijke richting over de D983 en D984. De wegen in de Cevennen zijn niet altijd breed, dus voor de chauffeur is het wel oppassen geblazen.

De film is te vinden op pagina Occitanië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.