Auvergne – Rhône-Alpes, Friesland en Beieren

In het tweede deel van onze route van Saint-Pierre-d'Entremont naar Grenoble passeren we de 1326 meter hoge Col de Porte. Dit is de belangrijkste verbinding tussen de Chartreuse en Grenoble.

De film is te vinden op pagina Auvergne - Rhône-Alpes.

In de Monts Jura rijden we een route op de grens tussen Jura en Ain. De route volgt het riviertje La Valserine dat als eerste riviertje de benaming ‘wild’ kreeg.

De film is te vinden op pagina Auvergne - Rhône-Alpes.

De oudste stad van Friesland is Stavoren, ook wel het Kopenhagen van Friesland genoemd. Als Hanzestad concurreerde Stavoren met de grotere steden Amsterdam en Antwerpen.

De film is te vinden op pagina Friesland.

Dankzij de in de middeleeuwen door een kloosterorde aangelegde sluizen had Makkum ooit de bijnaam "Poort naar de Zuiderzee". Het was dan ook een belangrijk bedrijvigheids- en handelscentrum in de Gouden Eeuw.

De film is te vinden op pagina Friesland.

De fietsroute voert ons van Harlingen naar Makkum. We passeren kleine dorpen die veelal op een terp zijn gebouwd. Tot aan Parrega volgen we de Elfstedenroute die ook de schaatsers nemen.

De film is te vinden op pagina Friesland.

We rijden weer een stukje van de Romantische Straβe in zuidelijke richting. De route voert ons van Dinkelsbühl naar Nördlingen, twee van de middeleeuwse steden die deze route zo interessant maken.

De film is te vinden op pagina Beieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *