Ardennen, Noordoost-Friesland, Noorwegen en Zweden

Tijdens onze trip door Wallonië in de herfst van 2021 scheen de zon niet uitbundig. Desondanks konden we genieten van de herfstkleuren op het traject tussen Basse-Bodeux en Hotton.

De film is te vinden op pagina Luxemburg en pagina Namen.

Vanuit de meest zuidelijke gemeente van Noorwegen, Egersund, zijn we onderweg naar het fjordengebied. De route voert langs de Noordzeekust en door Jaeren, een streek met afwisselende landschappen.

De film is te vinden op pagina Rogaland.

Het staafkerkje van Lom is een van de grootste bewaard gebleven staafkerkjes van Noorwegen. Door de Reformatie zijn veel katholieke uitingen verloren gegaan, maar de lokale bevolking heeft door schenkingen het kerkje weer kleurrijk gemaakt.

De film is te vinden op pagina Innlandet.

Tijdens onze trip in Friesland reden we al diverse fietstochten langs de Elfstedenroute die de schaatsers moeten nemen. Deze fietsroute benadert het laatste deel tussen Leeuwarden en Burdaard en komt langs twee bekende plekken aan het traject: het bruggetje bij Bartlehiem en de Tegeltjesbrug over De Murk.

De film is te vinden op pagina Friesland.

We nemen de fiets om vanaf Sneek naar Joure te fietsen. De weg voert grotendeels door de gemeente Fryske Marren. We maken gebruik van meerdere pontjes en mogen ook zelf een brug bedienen.

De film is te vinden op pagina Friesland.

Onze terugreis vanuit Noorwegen bracht ons door het westland van Zweden. Dicht bij de Noorse grens ligt Strömstad, vroeger een vissersdorp waar vooral op garnalen werd gevist, tegenwoordig een toeristenplaats met een geschiedenis als kuuroord.

De film is te vinden op pagina Västra Götalands län.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *