Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2024/03


Hallo reader,

De laatste week van deze maand staat te boek als de Heilige Week. In Nederland wordt dat niet zo uitbundig gevierd, maar in het katholieke Spanje is dat anders. Dat land staat bol van de christelijke feestdagen. Wij waren tijdens de Heilige Week in de provincies Catalonië en Valencia waar we getuige mochten zijn van twee katholieke feesten. Traditioneel worden er tijdens deze week in veel Spaanse steden en dorpen processies gehouden met praalwagens, bekend als "tronos", die scènes uit het leven en de dood van Jezus Christus uitbeelden. In het Catalaanse Lleida zagen we de eerste processie die gehouden werd op Palmzondag. Van het tweede feest waren we getuige in het dorp El Saler in de provincie Valencia. Net als in steden als Valencia werden ook daar bij de afsluiting van het Fallasfeest, een feest ter ere van Sint Jozef, poppen verbrand. En dat ging gepaard met zeer luide knallen van het gebruikte vuurwerk!
We hebben deze maand ook een film geplaatst van de mooie stad Cuenca, waarvan de binnenstad niet voor niets op de Werelderfgoedlijst staat. Deze stad is bekend vanwege de hangende huizen en de San Pablobrug, ontworpen door de Franse ingenieur Gustave Eiffel. Ook hebben we een drietal films geplaatst met bijzondere camperroutes in Nederland, Noorwegen en Duitsland.

We wensen je alvast mooie Paasdagen en veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team

Nordeifel

We maken een camperrit door de Nordeifel. We starten de reis vanaf de camperplaats bij het complex Ordensburg Vogelsang. Ons reisdoel is het mooie plaatsje Monschau. Onze route voert door de Nordeifel en loopt globaal langs de Roer, oftewel in het Duits Ru(h)r.

Werelderfgoed

Hoog boven de Huecar hangen huizen aan een rots bij Cuenca. Deze prachtige stad in Castilië-La Mancha, waarvan de binnenstad op de Werelderfgoedlijst staat, is ook bekend vanwege de stalen brug die ontworpen is door Gustave Eiffel.

Processie

We zijn op Domingo de Ramos, Palmzondag, in Lleida en zijn daar getuige van een bijzondere processie. Net als in veel andere Spaanse steden wordt de Semana Santa, de heilige paasweek voorafgaand aan Pasen, uitbundig gevierd.

Popverbranding

Een ander katholiek feest betreft de viering rond de heilige Sint Jozef. We zijn in El Saler wanneer als afsluiting van het Fallasfeest een pop wordt verbrand. Deze poppen worden speciaal gemaakt voor dit feest. In dit dorp zijn ze wel een stuk kleiner dan in steden als Valencia.
Norway

Koningsroute

We rijden een route door drie provincies die begint in Trøndelag en eindigt in Randsverk. Het eerste deel van de route loopt deels over de toeristische route Trollheimen. Het tweede deel betreft een route die in het verleden door diverse koningen is gebruikt en de naam Kongevegen heeft gekregen.

Bescherming

Wie Zeeland of de zuidkant van Zuid-Holland bezoekt, kan niet om de Deltawerken heen. De watersnoodramp van 1953 heeft Nederland wakker geschud en er werden beschermende maatregelen genomen. Wij rijden langs deze Deltawerken vanaf Walcheren naar Voorne-Putten in Zuid-Holland.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand kunnen jullie films tegemoet zien van een waterrijk natuurgebied in de provincie Valencia en van toeristische plaatsen in Spaans Baskenland, de Eifel en Zeeland. Daarnaast maken we een camperrit door Baskenland.
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet