Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2024/02


Hallo reader,

Onze overwinterreis zit er alweer op. Wat het weer betreft, hebben we niet te klagen gehad. Hoewel ons oorspronkelijke plan was om via Noord-Spanje en Portugal naar de zuidkust van Spanje te reizen en vanaf daar langs de Costa's terug naar het noorden, hebben we aan het begin van onze reis de plannen om moeten gooien. Noord-Spanje bleef een aanvoer van slecht weer vanaf de Atlantische Oceaan houden. Nadat we via Madrid waren doorgestoken naar de zuidoostkust van Spanje, hebben we bijna continue prachtig weer gehad. Wel zijn we nog even terug geweest naar het westen om Lissabon te bezoeken. Toen onze vakantie bijna op z'n eind liep, kregen we met tegenslag te maken. Het topraam boven de cabine is er door een onverwachte krachtige wind uitgevlogen toen we een lastig insect wilden kwijtraken. Op advies van de dealer en met de hulp van vrienden hebben we het opengevallen gat met een houten plaat dicht kunnen maken en onze vakantie voor het grootste deel kunnen afmaken. In het andere geval had de verzekering ons moeten repatriëren en was de reis voortijdig afgelopen. Gebruikmakend van een aantal droge dagen in Frankrijk en België hebben we de camper zonder bijkomende (water)schade thuis kunnen brengen.
De reis heeft veel filmmateriaal opgeleverd. Ongetwijfeld zal het gehalte aan Spaanse films in de nabije toekomst de boventoon voeren. Maar we blijven er naar streven jullie een gevarieerd aanbod van toeristische informatie aan te bieden, met deze maand films uit Frankrijk, Spanje, Noorwegen en Duitsland!

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

Familiegeschiedenis

Met zijn kasteelruïne, de romaanse kapittelkerk Saint-Hilaire, een oude priorij en zijn 18e-eeuwse gemeentehuis is Semur-en-Brionnais een zeer harmonisch historisch geheel. En de plaatselijke adellijke familie heeft haar stempel gedrukt op deze plaats.

Erfgoed

De Catalaanse stad Tarragona staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De overblijfselen uit de Romeinse periode liggen verspreid door de stad en worden gezien als één monument. Wandel door de stad en bewonder onder andere het indrukwekkende amfitheater.
France

Waterscheiding

We zijn onderweg vanaf Le Pouzin naar Privas. De route voert ons langs de waterscheiding die de Ouvèze en de Ardèche van elkaar scheidt en gaat o.a. door Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche.
Norway

Trollen

We zijn vanaf Randsverk onderweg naar de Peer Gynt Vegen. De route voert door het Sjoadal en onderweg passeren we een prachtig houten kerkje, een ‘brocante’ en een trollendorp.

France

Langs de Drôme

We zijn met de camper onderweg naar Bergerac. Ons vertrekpunt ligt in het departement Lot en het reisdoel in het departement Dordogne. De route voert over prachtige wegen en door mooie dorpjes. We ontdekken een interessante weg langs mooie plaatsen die in de Michelingids (nog) niet groen is gemarkeerd.

Naziverleden

We maakten een fietstocht door het Natuurpark Eifel. Noodgedwongen moesten we de route aanpassen omdat er aan de weg werd gewerkt. De kortere lus die ons niet langs de noordzijde van het stuwmeer bracht, bleek eerder een MTB-traject. Het slot van de rit bracht ons door een voormalig Nazicomplex dat nog dienst deed als militair oefenterrein.

Wat publiceren we komende maand?

We reden drie trajecten, één in Noorwegen waar koningen veel gebruik van maakten, één in Duitsland door de Nordeifel en één langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse Deltawerken. In Spanje bezochten we twee plaatsen die al helemaal gereed waren voor het aanstaande Paasfeest en woonden we een feest rond Sint Josef bij. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet