Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2024/01


Hallo reader,

Het nieuwe jaar 2024 is een feit! Wij wensen jullie het allerbeste voor dit komende jaar met hopelijk veel veilige kilometers en in gezonde toestand. Het vuurwerk hierboven is ook van toepassing op het feit dat we deze maand de 500ste film op YouTube hebben mogen plaatsen! Ons Youtube-kanaal blijkt ook in trek te zijn bij veel buitenlanders die regelmatig leuke reacties achterlaten.
In deze nieuwsbrief nemen we jullie mee naar Frankrijk, Noorwegen en Duitsland. In Frankrijk bezochten we het stadje waar Molière ook graag verbleef. In de Gard bezochten we een plaatsje met een centrum dat is aangelegd in dambordpatroon. Ook reden we in de Drôme over een weg die de Romeinen ooit hebben aangelegd. In Noorwegen reden we ook een mooi traject, al is dat niet door de Romeinen aangelegd. Ook hebben we twee films over kleine plaatsen in de Duitse Eifel, gelegen aan riviertjes die in 2021 ver buiten de oevers zijn getreden. En tot slot, als extra, twee filmpjes van onze huidige overwintertrip. Hoewel Kerstmis alweer achter ons ligt, is het interessant om te zien hoeveel aandacht Spanjaarden aan dit feest geven. Al ruim voor de kerst hebben ze kerstversieringen aangebracht en zijn er tentoonstellingen van kerststallen. Wij bezochten in Veléz-Rubio een aantal van deze exposities. De laatste film hebben we kunnen maken dankzij onze vrienden Clemens en Marga, die als gids hebben gediend toen we aan de Costa Blanca waren. Zij lieten ons een bijzonder wandelpad zien dat nog niet helemaal af is, maar wel al spectaculaire beelden oplevert!

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

Romeinse weg

De Romeinen hebben in Europa veel wegen aangelegd, zo ook een weg die de Rhône en de Durance met elkaar verbindt. Aan die route lag toen al Die. Wij rijden vanaf Die langs de Drôme over de D93 naar Crest.
France

Stad van Molière

Het stadje Pézenas kent een rijke geschiedenis, zoals blijkt uit het historische centrum, een decor van woningen uit het einde van de Middeleeuwen en talrijke herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw
France

Dambordpatroon

Sommières is een schilderachtig stadje in het zuiden van Frankrijk. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, middeleeuwse architectuur en prachtige omgeving. De bourgeoisie maakte fortuin met de lakenhandel, ververijen, glasfabrieken en landbouw.
Norway

Prachtige natuur

We vertrekken vanaf de door ons ontdekte camperplaats bij Nerdal in het Innerdalen voor een rit naar Gjøra. We rijden voornamelijk door Sunndal en het eerste deel van de route laat ons genieten van de prachtige natuur in de vallei Innerdalen.

Beschermd oord

Gelegen langs een oude weg en aan de oever van de Olef ligt het gelijknamige plaatsje verscholen. Olef werd de eerste plaats die in Noordrijn-Westfalen mocht profiteren van een wet ter bescherming van monumenten.

Rampplaats

Op de plek waar de rivieren Ulft en Olef samenkomen, ligt het idyllische plaatsje Gemünd. In 2021 werd deze plaats getroffen door een ramp waarvan de gevolgen tot op de dag van vandaag nog te zien zijn.

Kerststallen

Het plaatsje Vélez-Rubio is niet zo’n geweldig mooi plaatsje, al heeft het een prachtige kerk met een beschermde status. Maar een bezoek tijdens de kerstperiode is een aanrader als je van kerstsfeer houdt!

Wandelpad

We trotseren de hoogte en wandelen over de Pasarelas del Pantano, een pad van houten planken dat aan een kloofmuur is bevestigd. Om er te komen lopen we over de bodem van het voormalige stuwmeer van Relleu.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand kunnen jullie films tegemoet zien van drie gereden trajecten, waarvan twee in Frankrijk en één in Noorwegen. In Frankrijk bezochten we weer een plaats op de lijst van 'Plus Beaux Villages de France' en in Spanje een plaats die op de Werelderfgoedlijst staat. Tot slot een verslag van een fietstocht door de Eifel.
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet