Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2023/12


Hallo reader,

Nadat hij vandaag zijn verjaardag heeft gevierd, gaat Sinterklaas weer plaatsmaken voor de Kerstman, de uit Amerika overgewaaide traditie. Voor velen zijn de komende weken de gezelligste van het jaar. Wij hopen daar een bijdrage aan te kunnen leveren met de reistips in deze nieuwsbrief. Daarvoor reizen we af naar Frankrijk waar we twee trajecten reden, een Moezelstadje bezochten en de fiets namen voor een tocht door de Mayenne. De fiets was ook ons vervoermiddel in Noorwegen waar we de plek opzochten waar vier rivieren bij elkaar komen. Tot slot presenteren we een Catalaans kustplaatsje met een maritieme geschiedenis.
Zelf zijn we op dit moment aan het overwinteren in Spanje en Portugal. We hebben nu al een aantal mooie plaatsen kunnen bezoeken en wat mooie motorritten gemaakt. In de komende maanden kunnen jullie impressies van onze reis tegemoet zien. Mochten jullie ook aan het overwinteren zijn en je ziet ons onderweg, op een camperplaats of op de camping, dan drinken we graag een kopje koffie met jullie!

Wij wensen jullie een gezellige feestmaand toe! Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

Diep meer

We rijden over de D991 die oostelijk langs het Lac du Bourget loopt. Dit meer is het op één na diepste meer van Europa. We rijden het traject tussen Praz en Aix-les-Bains.
France

Mooi traject

In de Jura, op de grens met Zwitserland, rijden we een stuk over de N5 tussen Morbier en Les Rousses. Wij zijn op dit mooie traject onderweg naar het zuiden in de richting van Grenoble.
France

Romeinse brug

Onze eerste camperplaats richting zuiden ligt op de plek waar de Romeinen al een brug over de Moezel bouwden: in Pont-à-Mousson. Het plaatsje kent een rijke geschiedenis die ook valt af te lezen van de historische huizen aan het centrale plein.
France

Mooie gebouwen

In 2022 maakten we een fietstocht naar Saint-Suzanne in de Mayenne. Dit plaatsje, wat we al eerder presenteerden, is aangemerkt als een dorp met een bijzonder karakter. Onderweg passeren we meerdere mooie gebouwen.

Rijke geschiedenis

In het verleden werd het Catalaanse Palamós bewoond door verschillende beschavingen, waaronder de Feniciërs, Grieken en Romeinen. De stad heeft een rijke maritieme geschiedenis die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de visserij en handel.
Norway

Vier rivieren

In Noorwegen fietsen we vanaf Gjora naar Åmotan. Op deze bijzondere plek kun je vanaf een hoog punt de diverse watervallen bekijken die via vier verschillende rivieren bij elkaar komen. Op de terugweg bewonderen we nog een bijzondere houten skipiste.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand kunnen jullie films tegemoet zien van Frankrijk waar we twee schilderachtige stadjes bezochten en een mooi traject reden. In Noorwegen reden we door het prachtige Innerdalen en in Duitsland bezochten we twee kleine plaatsen aan een riviertje dat grote proporties kan aannemen.
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet