Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2024/07


Hallo reader,

Na een lange periode van kwakkelend weer is eindelijk de zomer aangebroken. Velen hebben al een last-minute geboekt om de zon buiten Nederland op te zoeken. Maar als het huidige prachtige weer aanhoudt, is een vakantie in de eigen regio ook een goed idee. Dat willen we in deze mail laten zien.

In de zomer van 2023 hebben we een trip gemaakt door Zuid-Nederland en België. We hebben je al kennis laten maken met een aantal plaatsen die we tijdens die reis bezochten. Deze maand voegen we daar een fietstocht langs de Schelde aan toe. Ook in België hebben ze fietsknooppunten, sterker nog, Nederland heeft het van België afgekeken! In Vlaams-Brabant brengen we een bezoek aan de stad waar de bewoners de bijnamen Pietermannen en Koeienschieters hebben: Leuven.
Tijdens diezelfde reis kwamen we ook op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Daar bezochten we onder andere de vestingstad Den Briel waar Alva het onderspit moest delven.
Met de motor reisden we afgelopen winter in Portugal af naar het bijzondere plaatsje Sintra waar de Portugese adel graag vertoefde. Eveneens op de motor maakten we in Spanje een tocht door het bergachtig gebied van de provincie Valencia, vervat in twee films, waarvan één door het ecologische park Mirador del Pla d’en Moragues voert.

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team

Bij de reuzen

Vanaf de camping in Tournai fietsen we een rondje dat voor een groot deel langs de Bovenschelde voert. Ook in België zijn er fietsknooppunten. Onderweg passeren we een tafel waar de reuzen blijkbaar van een lunch gaan genieten, al zijn die nog niet te zien.

Universiteitsstad

De prachtige universiteitsstad Leuven herbergt de oudste universiteit van de Lage Landen. De stad is rijk aan gotische en barokke gebouwen en een lust voor het oog. Het Belfort van de Kathedraal en het Groot Begijnhof staan op de Werelderfgoedlijst.

Bril kwijt

"Op 1 april verloor Alva zijn bril", een gezegde dat nagenoeg elke Nederlander kent. Het refereert aan een wapenfeit in de Tachtigjarige Oorlog toen de watergeuzen Alva versloegen en Brielle wisten te ontzetten. Wij bezochten het oude vestingstadje Brielle, ook wel bekend als Den Briel, op het eiland Voorne-Putten.

Aristocratisch

Verscholen in een bosrijke omgeving ligt Sintra, een plaatsje met een aristocratisch verleden dat graag werd bezocht door de koningen van Portugal. Verspreid door het plaatsje liggen prachtige paleizen en villa's, soms met een Moorse achtergrond. Sintra is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hoog traject

We zijn vanaf Parcent met de motor onderweg naar Facheca. De route voert over de mooie CV-720. Aangezien we niet veel hoeven te klimmen, zijn hier geen extreme bochten te berijden.

Prachtig park

Bij Benigembla maken we even vanaf de CV-720 een korte lus door een deel van het ecologische park Mirador del Pla d’en Moragues om vervolgens weer terug te komen op de CV-720.

Wat publiceren we komende maand?

In eigen land bezoeken we de oude havenstad van onze Koninklijke Marine. In België bezoeken we een stad met een van de oudste kathedralen van het land. In Spanje nemen we de fiets om een vestingstadje te bezoeken en rijden we met de camper een route door een bergachtig terrein. Tot slot wandelen we in Portugal langs de prachtige kust van de Algarve. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet