Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2024/06


Hallo reader,

het begin van het vakantieseizoen liet tot nu toe nog te wensen over. Er is veel regen gevallen en sommige campings hebben door de overlast tijdelijk het terrein moeten ontruimen. Maar toch kon je het goed treffen wat het weer betrof, zoals wij hebben ervaren tijdens onze trip door Noord-Duitsland begin mei. Terwijl het midden en zuiden van Europa te maken hadden met minder goed weer, hebben wij het merendeel van de tijd prima fiets- en wandelweer gehad. In de komende maanden kunnen jullie impressies van deze trip tegemoet zien.

Deze maand nemen we je weer mee naar Zuid-Europa. In Zuid-Frankrijk bezochten we een mooie plaats waar de schilders graag kwamen en hun verblijf in het hotel betaalden met een schilderij. De kathedraal van Cuenca is opgenomen op de Werelderfgoedlijst vanwege de indrukwekkende architectuur en is natuurlijk een bezoek waard. Het niet door de mens maar door de natuur gevormde 'Duivelsraam' is een bijzondere plek die we bezochten op onze reis van Cuenca naar Albarracín. In de provincie Valenciana reden we met de motor over een coll die een prachtig uitzicht over de omgeving biedt. En prachtige vergezichten hadden we ook tijdens onze wandeling naar de vuurtoren van l'Albir. Tot slot hebben we ook nog een film over een plaats met een mooie historische kern in eigen land, de geboorteplaats van onze 'Vliegende Hollander'!

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

Schilders

Het vissersplaatsje Collioure is regelmatig tussen overheersers gewisseld. De koningen van Majorca hebben in dit charmante plaatsje een paleis gebouwd dat het aanzien van het stadje bepaalt. En bekende schilders kwamen er graag!

Werelderfgoed

De kathedraal van Cuenca staat op de Werelderfgoedlijst. De gotische architectuur is indrukwekkend en je kijkt je ogen uit in het interieur dat rijkelijk versierd is met religieuze kunstwerken, altaarstukken, kapellen en schilderijen van El Greco.

Duivelsraam

Via een prachtige route rijden we van Cuenca naar Albarracín. De route voert door het natuurpark Serranía de Cuenca. Onderweg passeren we de bijzondere plek Ventano del Diablo en bezoeken we een dorp met een Nederlands tintje.

Motorrit

We maken met de motor een tocht door het binnenland achter Benidorm. De route voert over de CV-715 vanaf Callosa naar Parcent. De route voert over de Coll de Rates die ook bij wielrenners erg geliefd is.

Vliegende Hollander

De vroegere vestingplaats Terneuzen heeft een wel zeer bekende plaatsgenoot die volgens de legende nog steeds over de wereldzeeën vaart. Het oude centrum is gewijd aan deze beroemde zeevaarder.

Wandeling

In het natuurpark Serra Gelada kun je over een wandelpad naar de vuurtoren lopen. Terwijl je onderweg geniet van de uitzichten wordt je geïnformeerd over flora en fauna, maar ook over een okermijn en piraten.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand reizen we af naar België voor een bezoek aan een universiteitsstad en voor een fietstocht langs de Bovenschelde. We bezoeken de Zuid-Hollandse plaats die aan 1 april is gekoppeld en een Portugees plaatsje waar de aristocratie graag vertoefde. Met de motor maken we een paar tochten door het bergachtig gebied onder Valencia. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet