Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2024/05


Hallo reader,

Het voorjaar was helaas niet zo zonnig begonnen als we gehoopt hadden. Maar het is gelukkig weer ten goede gekeerd en dus kunnen we weer op pad om nieuwe ontdekkingen te doen.
Wij hebben deze maand weer een aantal suggesties die vooral in het zonnige zuiden liggen. Maar voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, is ook net over de grens bij Noord-Limburg een zeer interessant Duits museumpark te bezoeken. In het Archäologischer Park van Xanten kom je alles te weten over de Romeinen. Voor wie geïnteresseerd is in werelderfgoed is het Spaanse Burgos een aanrader. En wie de Costa's van Spanje kent, weet dat daar veel hoogbouw is die de kusten vaak ontsiert. Zo niet in Moraira waar buitenlanders er voor konden zorgen dat hoogbouw niet wordt toegestaan. En voor wie graag vanuit de camper of vanaf de motor de omgeving in zich opneemt, hebben we nog drie mooie trajecten, één in Noorwegen en twee in Spanje.
Met het Noorse traject sluiten we onze Scandinaviëreis af. Van onze overwinterreis zijn nog tal van mooie plaatsen en trajecten die we graag aan jullie tonen. Ook België, Duitsland, Frankrijk en ons eigen land komen nog aan bod. Houd dus ons YouTube kanaal of de website in de gaten!

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team

Romeinen

Een bezoek aan het Archäologischer Park in Xanten is een reis in de tijd. Meer dan tweeduizend jaar geleden vormde de Rijn de grens van het Romeinse Rijk. De grootste Romeinse stad van het noorden lag toen bij Xanten. Het park geeft inzicht in het leven van de Romeinen in die tijd. Wij krijgen een rondleiding van een gids.
Norway

Kort traject

Dit is de laatste film die we van onze Scandinavië-reis in 2022 kunnen tonen. Het betreft een korte route in de zuidelijkste punt van Noorwegen waar we over wegnummer 460 vanaf Vigeland naar Spangereid rijden. Hier begon onze reis met een eerste overnachting bij de vuurtoren van Lindesnes.

Werelderfgoed

De stad Burgos heeft een belangrijke rol gespeeld in de Spaanse geschiedenis. De door de wolhandel verworven inkomsten zijn ruim besteed aan de architectuur en kunstwerken in de stad. Een wandeling door de stad laat je genieten van deze bijzondere bouwwerken. De kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Engelsen

Aan de Costa Blanca ligt een oud Spaans vissersdorp dat is uitgegroeid tot een toeristische badplaats. Moraira, ook wel het Ibiza van het vasteland genoemd, telde veel inwoners van Engelse afkomst. Zij zaten ook in het gemeentebestuur en hebben kunnen voorkomen dat het plaatsje door hoogbouw ontsierd werd.

Meteoroloog

We maakten een motorrit door het Spaanse deel van Baskenland. Deze film is het eerste deel die voert over de Paseo del Padre Orkolaga, de jezuiet die tevens meteoroloog was. Hij bouwde het observatorium van Igeldo en voorspelde een aantal stormen waarmee hij levens heeft gered.

Heuvelachtig

In het tweede deel van onze motorrit door het Spaanse Baskenland rijden we door het gebied dat Gipuzkoa wordt genoemd. De route voert vanaf Ubegun tot Aia over een kleine landweg. Tussen Aia en Villabona berijden we de GI-2631 die zich door de groene en heuvelachtige regio slingert.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand nemen we jullie mee naar de kathedraal van Cuenca en naar een Frans vissersdorp waar de schilders graag kwamen. Ook rijden we met de camper een prachtig traject tussen Cuenca en Albarracín en een in Valenciana. Daarnaast laten we een film zien van de plaats waar de Vliegende Hollander is geboren en van een wandeling naar een Spaanse vuurtoren. Tot komende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet