Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2023/05


Hallo reader,

Het weer in Nederland wil niet echt verbeteren. Velen zullen blij zijn met de vele regen die hopelijk de waterreservoirs weer heeft bijgevuld. Maar de meesten zullen toch wel toe zijn aan een echte lente en misschien wel de zomer. Wij hopen met deze nieuwsbrief wat zomers gevoel te presenteren.
In deze nieuwsbrief gaan we voornamelijk naar Noorwegen. Twee fietstochten, een avontuurlijk traject met de camper, een wandeling naar een bijzondere rots en een plaatsje met een beroemd treintraject zijn de ingrediënten. Daarnaast tonen we ook beelden van een kleine plaats in het Franse departement Eure-et-Loir.

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

Strategisch

In een in de Middeleeuwen strategisch gelegen regio ligt Senonches, waar Hugues II, heer van Châteauneuf en Senonches, ter bescherming een kasteel en een uitkijktoren liet bouwen. De uitkijktoren werd uiteindelijk een klokkentoren bij de kerk.
Norway

Spoorbaan

Ingeklemd tussen bergen ligt het kleine plaatsje Flåm dat jaarlijks druk bezocht wordt door toeristen die voor een groot deel met een cruiseschip arriveren. Maar die komen vooral voor dé attractie van Flåm: de Flåmsbana, een van de steilste treintrajecten ter wereld.
Norway

Avonturier

Tussen Gålå en Skei rijden we een toeristische route met de naam Peer Gyntvegen. De route over de berghoogte is vernoemd naar een legendarische figuur die hier wandelde en ontmoetingen had met onder andere trollen.
Norway

Rotsblok

De camperplaats bij Billingen ligt naast het natuurreservaat Reinheimen National Park. Een wandelpad leidt omhoog het park in en brengt je bij een kloof die je via een ingeklemde rotsblok kunt oversteken. Wij maakten deze bijzondere wandeling.
Norway

Dorpsschooltje

Vanuit Mittet aan het Langfjorden fietsen we omhoog naar Skrokken waar aan het eind van de weg een parkeerplaats ligt. Hier starten diverse wandelroutes. In Mittet zelf bekijken we het lokale oude schooltje.
Norway

Rond het fjord

Het Tresfjord is een ideaal fjord om met de fiets te ronden omdat aan het begin ervan een brug ligt. Bij Vikebukt proberen we een prehistorische grafheuvel te vinden en bij Tresfjord bekijken we het prachtige kerkje.

Nieuwe Franse tolweg

Afgelopen maand keerden we terug van een voorjaarsvakantie in Spanje. Zoals gebruikelijk maken we in Frankrijk nauwelijks gebruik van tolwegen om te kunnen genieten van de mooie trajecten die het land te bieden heeft. De TomTom staat dan ook ingesteld op 'tolwegen vermijden'. Maar tot onze verrassing bleek de TomTom een nieuw stuk tolweg nog niet te kennen. De N-weg bleek omgebouwd naar een A-weg. Het betreft de N79 tussen Montbeugny-west en Molinet-oost. Deze nieuwe tolweg gebruik je zonder de bekende tolpoorten. Automobilisten met een tolbadge kunnen moeiteloos gebruik maken van deze tolweg, maar als je die niet hebt, kun je de tol aan een betaalautomaat betalen. Aan de route liggen een aantal parkeerplaatsen waar zo'n betaalautomaat staat. Het kostte ons enige moeite om door het ingewikkelde menu te geraken, maar uiteindelijk is de betaling gelukt. Voor een camper niet hoger dan 3 meter betaal je voor dit traject ongeveer een tientje. Aangezien er op veel plekken aan N-wegen wordt gewerkt, verwachten we dat er mettertijd meer van dit soort korte tolwegen bij zullen komen.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand kunnen jullie films tegemoet zien van twee vestingsteden in respectievelijk Noorwegen en Nederland en een mooie plaats in Spanje. Ook laten we twee fietsroutes zien die we maakten in Nederland en Spanje. Tot slot een mooie route met de camper rond een Noors fjord. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet