Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2023/04


Hallo reader,

Na een lange vochtige periode zal eenieder in Nederland wel weer toe zijn aan beter weer. Zelf hebben we deze natte periode onder de Spaanse zon doorgebracht. Dat betekent dat we ook Spanje als land nu op de kaart kunnen zetten, althans het oostelijk deel van dit overwinterland. In de nabije toekomst kun je films over mooie plaatsen en preachtige trajecten tegemoet zien.

In deze nieuwsbrief brengen we nog een aantal mooie plaatsen in Frankrijk, Nederland en met name Noord-Europa voor het voetlicht. In 2010 bezochten we het Deense Odense en een film van die plaats stond al op onze website. Maar tijdens ons bezoek aan deze stad afgelopen jaar bleek dat de stad een gigantische transformatie heeft doorgemaakt, reden genoeg om de film te vervangen door een nieuwe versie.

Uit de bezoekersaantallen op de website kunnen we na de winter een toenemende belangstelling aflezen. Waarschijnlijk zijn velen zich al aan het oriënteren op mooie reisdoelen. Wij wensen jullie daar veel voorpret bij!

Wij wensen je veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
Sweden

Romanschrijfster

Fjällbacka (1)
Het kleine vissersplaatsje Fjällbacka is bekend van de imposante kloof Kungsklyftan die het decor was voor een film. Het plaatsje is tevens de woonplaats van de misdaadroman-schrijfster Camilla Läckberg. En ook de actrice Ingrid Bergman kwam hier graag vakantie vieren.
France

Filmdecor

Le Mans (3)
De stad van de 24-uurs race Le Mans trekt niet alleen publiek voor de races, maar ook vanwege de prachtige binnenstad. Deze historische binnenstad was vaak het decor voor Franse films. Van de verdedigingswerken rondom de stad is in de loop van de tijd echter veel verloren gegaan.
Denmark

Studentenfeest

Odense (2)
De derde stad van Denemarken, Odense, heeft tussen 2015 en 2020 een ware metamorfose doorgemaakt. Deze geboorteplaats van Hans Christiaan Andersen besteedt veel aandacht aan de sprookjesverteller. En ons bezoek viel samen met een studentenfeest.
Norway

Olympische stad

Lillehammer (2)
In 1994 werden in Lillehammer de Olympische Winterspelen georganiseerd. In de stad herinnert nog veel aan dit evenement. Een wandeling door de gezellige straten van dit bijzondere stadje brengt je langs talrijke prachtige houten huizen.

Geschiedenis

Warmond (1)
De Heren van Warmond hebben een grote stempel gedrukt op het dorp Warmond. Dit plaatsje heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Van veel historische monumenten kun je dat nog aflezen.
France

Schilderachtig

Veule-les-Roses (1)
Aan de kortste rivier van Frankrijk ligt het schilderachtige Veules-les-Roses. Beroemde schrijvers en kunstenaars, zoals Victor Hugo, bezochten dit plaatsje al. Niet voor niets is het een van de mooiste dorpen van Frankrijk.
Denmark

Kriskras

We rijden een rijden kriskras door Tanum. Ons vertrekpunt is Grebbestad, dat we net hebben bezocht. Op de route liggen nog twee plaatsen die we willen bezoeken, nl het Vitlycke Museum en het vissesrdorp Fjällbacka.
Denmark

Bronstijd

Vitlycke Museum (3)
In Tanum zijn rotstekeningen uit de bronstijd gevonden. Sinds 1994 is het vondstengebied opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het bijhorende Vitlycke Museum geeft een uitgebreid beeld van het leven in de bronstijd.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand presenteren we een film van een bijzonder traject in Noorwegen dat is vernoemd naar een avonturier. In dat land maakten we ook nog twee fietstochten én een wandeling naar een bijzondere plek. Daarnaast tonen we nog films over twee mooie plaatsen in Noorwegen en Frankrijk. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet