Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2023/11


Hallo reader,

Met het ingaan van de wintertijd hebben we de zomer definitief achter ons gelaten. Voor degenen die de camper voorlopig in de stalling laten staan, resteren voorlopig alleen nog de herinneringen. Wij hebben in het afgelopen jaar trips gemaakt naar België, Frankrijk, Spanje, Duitsland en in eigen land. Een aantal van die herinneringen zijn te vinden in deze nieuwsbrief. Degenen die de camper gaan gebruiken tijdens een wintersportvakantie of een overwinteringstocht wensen wij in elk geval een behouden reis en veel reisplezier met goed weer toe!

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

Motorrijdersgroet

We zijn onderweg vanaf Saint-Louis naar Belfort. De D419 voert ons door een gebied dat door de eeuwen heen steeds gewisseld is van nationaliteit. Veel plaatsnamen zijn van Duitse oorsprong.
France

Jura

In de Jura rijden we over de D14 die in de wegenkaart van Michelin als mooi staat gemarkeerd. We laten het traject zien tussen Forens en Trébillet waar de D14 over gaat op de D1084.

France

Oorlogen

Het plaatsje Marcigny was tijdens de 100-jarige oorlog nog omringd door wallen maar die werden in 1603 verwijderd om uitbreiding mogelijk te maken. De Godsdienstoorlogen hadden de stad verwoest, maar een inwoner bracht redding.

Tempeliers

Spanje telt een groot aantal Los Pueblos Mas Bonitos de Espana. Het kleine stadje Mirambel is er één van. Dit dorp werd ooit gesticht door de Moren en vervolgens door de Tempeliers heroverd die er vervolgens een verdedigingsmuur omheen plaatsten.

Pittoresk

Ook het hoog op een berg gelegen Morella staat op de Spaanse lijst van mooiste dorpen. Het is een prachtige stad in de provincie Castellón in de regio Valencia die bekend staat om zijn historische betekenis, pittoreske straatjes en prachtige landschap.

Strategisch gelegen

Strategisch gelegen overziet het kasteel van Morella de omgeving. Deze vesting stamt oorspronkelijk uit de 10e eeuw maar werd in de 13e en 14e eeuw aanzienlijk uitgebreid. Tegen een geringe betaling kun je dit unieke bouwwerk bezichtigen.

Wat publiceren we komende maand?

Ook komende maand hebben we weer twee trajecten over mooie Franse wegen voor je. In hetzelfde land bezochten we een stad aan de Moezel en een dorp met een bijzonder karakter. Tot slot nemen we je mee naar een plek in Noorwegen waar vier rivieren samenkomen en een Spaanse plaats met een rijke maritieme geschiedenis.
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet