Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2023/10


Hallo reader,

Wie nog laat in het jaar er op uit wilde, kon dit najaar zijn hart ophalen. Wij waren voor een korte trip afgereisd naar de Eifel en laten in de komende maanden wat leuke plaatsen uit die regio aan jullie zien.
Deze maand nemen we jullie mee op een wandeling in een prachtig Noors dal en naar een Frans plaatsje dat haar geschiedenis toont aan de hand van ansichtkaarten en anekdotes. In Frankrijk reden we met de camper over een toeristische route en met de fiets over een oude spoorlijn. Tot slot presenteren we nog twee films van kleine plaatsen aan de Catalaanse kust.

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

Oude ansichtkaarten

In het Franse departement Calvados ligt het lieflijke plaatsje Clécy. Wie door het plaatsje wandelt, kan aan de hand van oude ansichtkaarten de geschiedenis van het plaatsje leren kennen. Ook zijn er anekdotes te lezen over vroegere bewoners van dit dorp.
Norway

Nerdal Gard

In het Innerdalen hebben we een camperplaats ontdekt die nog niet in Campercontact stond. En laat nou vanuit de camperplaats een mooie wandeling gemaakt kunnen worden in het Nerdal, het eerste natuurreservaat van Noorwegen dat in 1967 werd opgericht.
France

Toeristische route

Ook in Frankrijk zijn toeristische routes te vinden. In Occitanië rijden we vanaf Mende richting Rodez. De route over de N88 blijkt een toeristische route te zijn met de naam Route Entre Lot et Truyère. Maar de Truyère zien we helaas niet, in tegenstelling tot de Lot.
France

Als een trein

Daar waar ooit treinsporen liepen en nu fietspaden zijn aangelegd, wordt je niet verrast door steile stukken. Wij fietsten een stuk van de Voie Verte de la Suisse Normande tussen Grimbosq en Clécy. De terugweg voerde wel door het heuvellandschap van Normandië.

Schilderachtig

Onder een voormalig kasteel ligt op een heuvel het kleine en schilderachtige Pals. Om zich te beschermen tegen aanvallers zijn er in de loop van de tijd open torens en muren gebouwd.

Expats

Wie de weg omhoog neemt naar het voormalige kasteel van Begur, wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht over de omgeving. Het plaatsje zelf heeft een bijzondere relatie met Cuba.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand kunnen jullie films tegemoet zien van twee mooie trajecten in Frankrijk, een Frans plaatsje dat door de Godsdienstoorlogen werd verwoest en drie films van plaatsen die de classificatie van 'mooiste dorp van Spanje' hebben. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet