Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2023/09


Hallo reader,

De officiële zomer is alweer bijna afgelopen, maar dat hoeft niet te gelden voor het camperseizoen. Zeker met de mooie dagen die ons deze week nog te wachten staan. Er wordt nog volop gereisd en de overwinteraars zullen ongetwijfeld ook al de nodige voorbereidingen treffen. Er valt nog genoeg te zien en te beleven, en daar hoeft het niet persé hoogzomer voor te zijn.
Velen hebben zich in de afgelopen periode georiënteerd op mooie plaatsen en trajecten via onze website. In de dagen na woensdag 23 augustus werden we aangenaam verrast door het grote aantal bezoekers van mooieplaatsen.nl. Op donderdag 24 augustus konden we zelfs 693 bezoekers op één dag verwelkomen. Ongetwijfeld zal ergens in een tijdschrift of een ander medium aandacht zijn besteed aan onze hobby. Alleen weten we niet waar dat is geweest. Mocht een van jullie dat weten, dan horen we dat graag!
De afgelopen maand hebben we weer zes films gepubliceerd over mooie plaatsen en mooie trajecten in Noorwegen, Spanje, Frankrijk en Nederland. We hopen dat er weer leuke suggesties bij zitten.

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team

Toeristische route

Onder niet al te beste weersomstandig-heden reden we de toeristische route Geiranger. Deze loopt globaal van Grotli in Innlandet naar Åndalsnes in Møre og Romsdal. Wij rijden deze route tot aan Eidsdal, waarna we een andere route zullen volgen.
France

Frans Zwitserland

Met de motor reden we in Normandië door een stukje Zwitserland. Door de gelijkenis met de Alpen wordt dit gebied Suisse Normande genoemd. Al komen de bergtoppen niet boven de 300 meter uit. De bewijzerde route is ook voor kleine campers goed te rijden.

Fietstocht

Vanaf de camperplaats Erve Velpen in De Lutte nemen we de fiets voor een rondje door Oost-Twente. We gebruiken de Fietsknoopapp die ons onder andere langs Oldenzaal en Losser brengt en door mooie natuurgebieden.

Moors koninkrijk

Hoog boven de Rio Guadalaviar, in een meander, ligt het voormalige Moorse koninkrijk (Taifa) Albarracín. Het meer dan 1000 jaar oude dorp wordt beschermd door vestingmuren die zich uitstrekken over de omliggende bergen.

Groene weg

De provincie Girona heeft fiets- en wandelpaden met de naam ‘Vies Verdes’ aangelegd over autovrije wegen. Wij rijden een deel van de route over een oud spoortraject tussen Palamós en Begur.

Historische plaats

Hoog boven de Mayenne in Laval stond ooit een houten kasteel van waaruit tol werd geïnd. Tegenwoordig is het kasteel van steen en flink uitgebreid. Laval is een historische plaats met prachtige huizen.

Categorieën op de website

We hebben de website aangepast om wat meer overzicht te brengen in mooie plaatsen. Onder het tabblad Special vind je nu onder het kopje Categorieën de door ons bezochte bijzondere plaatsen in de betreffende landen. In diverse landen worden lijsten gehanteerd van mooie of bijzondere plaatsen. De door ons gehanteerde categorieën zijn de lijsten van De mooiste Dorpen van Wallonië (België), Les Plus Beaux Villages de France en Petites Cités de Caractère (Frankrijk), Los Pueblos más Bonitos de España (Spanje), Hanzesteden (Noord- en Midden-Europa) en UNESCO Werelderfgoed. We hopen dat deze extra service bijdraagt aan een nog eenvoudigere zoektocht naar mooie plaatsen.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand kunnen jullie films tegemoet zien van een lieflijk Normandisch dorpje, een wandeling in een Noors natuurreservaat, een camperrit over een Franse toeristische route, een fietstocht over een voormalige Franse spoorlijn en twee mooie Spaanse plaatsjes met een kasteel of wat er nog van over is.
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet