Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2023/07


Hallo reader,

Het prachtige weer van de afgelopen maand maakte het niet nodig om de zon op te zoeken in verre oorden. Maar velen van ons reizen niet alleen vanwege het weer naar het zuiden, maar ook om mooie plaatsen te ontdekken of leuke routes te rijden.
Zo reden wij dit voorjaar een route door het nationaal park Montgó in Spanje en bezochten we in het Spaanse Aragòn het prachtig plaatsje Cantavieja dat niet voor niets op de lijst van mooiste Spaanse dorpen staat. Afgelopen jaar waren we in Frankrijk en brachten we een bezoek aan het schilderachtige stadje Pont-l'Evêque in Normandië. Dat plaatsje is de Tweede Wereldoorlog niet ongeschonden doorgekomen maar ziet er tegenwoordig weer prachtig uit. Maar we waren ook nog in Noord-Europa. In Noorwegen reden we de toeristische route Atlanterhavsvegen, die ons van eiland naar eiland liet hoppen, en in het Zweedse Västra Götalands län bezochten we het kleine gehucht Lyckorna dat speciaal voor kurende badgasten werd gesticht.
Tot slot bewonderden we in eigen land nog het oude vissersplaatsje Huizen aan het Gooimeer. En van al die routes en plaatsjes tref je een filmpje aan op onze website.
Kortom, weer genoeg inspiratie voor een leuke reis naar diverse Europese bestemmingen of gewoon in eigen land.

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
Sweden

Koud en warm water

Door de Schotse Robert MacFie werd in 1877 aan de kust bij Ljungskile het dorpje Lyckorna gesticht. Het moest een badplaats worden waar de gasten konden wonen en baden in koud en warm water.

Vissersdorp

Het oude vissersdorp Huizen werd al in 1382 vermeld. Tegenwoordig zijn het vooral de toeristen die voor inkomsten zorgen, zoals in het Nautisch Kwartier waar moderne huizen in de oude stijl zijn neergezet.
Norway

Eilandhoppen

We zijn onderweg van Molde naar Kristiansund. Voor een deel voert onze route over de bekende toeristische route Atlanterhavsvegen, een weg die langs de westkust slingert en over tal van bruggen van eiland naar eiland hopt.

Nationaal park

We reizen tussen Dénia en Jávea over de CV-736 die ons door het nationaal park Montgó voert. Het is geen lang traject, maar doordat de route over een bergkam voert, is een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee gegarandeerd.

Schilderachtig

Het schilderachtige Pont-l’Évêque is tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het grootste deel verwoest geweest. Maar tegenwoordig straalt het weer als ooit met de vele vakwerkhuizen die de stad rijk is.

Mooi dorp

Het stadje Cantavieja staat niet voor niets op de Spaanse lijst van mooiste dorpen. Hier verschansten zich ooit de Tempeliers. Van hun kasteel is niets meer over en heeft plaats gemaakt voor Golgotha.
vlammen met website

Wat publiceren we komende maand?

Volgende maand laten we je zien hoe we in Spanje een grote lus moesten maken om op een camperplaats te komen en kun je kennis maken met een mooi dorp dat (nog) niet op de lijst van mooiste Spaanse dorpen staat. In Zweden bezochten we een vissersplaats dat badplaats werd en in ons eigen land bezochten we een klein dorp aan de Maas en fietsten we door de gemeente Gooise Meren. We sluiten af met een bezoek aan een Frans dorp met een bijzonder karakter. Tot volgende maand!
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet