Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2022/05


Hallo reader,

Zoals trouwe abonnees wellicht weten, komen we graag in Frankrijk. Niet alleen vanwege het weer, maar ook vanwege de vele mooie plaatsen en veelzijdige, prachtige natuur. Deze maand hebben we ook weer leuke suggesties voor een vakantie in dit mooie land. Maar we laten jullie ook nog kennismaken met een kort traject in België.

Wanneer we tijdens de reis een pitstop houden op een camperplaats bij een mooie plaats, bezoeken we die graag. Dat deden we onder andere in Mende. Arc-et-Senans en Salin-les-Bains bezochten we op de fiets. Met de motor bezochten we Gaillac en de motor was ook ons vervoermiddel langs de Siagne.

Veel kijkplezier en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
France

Bedevaartsplaats

Mende (2)
De aan de Lot gelegen plaats Mende is ontstaan rondom het graf van de heilige Saint Privat die in een nabijgelegen grot zou hebben geleefd. Mende werd een bedevaartsplaats en kreeg een kathedraal met de grootste klok van de christelijke wereld.
France

Wijnstadje

Gaillac (4)
De oudste wijngaarden van Frankrijk zijn te vinden langs de Tarn. Gaillac is bekend om zijn wijnrassen en appellation contrôlée. Opvallend zijn de vele bruine, van baksteen opgetrokken gebouwen die er soms erg bouwvallig bijstaan.
France

Zoutziederij

Zoutziederij (2)
Vroeger was zout onontbeerlijk voor het conserveren en vervoeren van vis. We fietsen een route tussen de plaatsen waar het zout in een koninklijke zoutziederij gewonnen werd en de plaats waar het pekelwater vandaan kwam.
France

Spa van zout

Salin-les-Bains (1)
Salin-les-Bains was ooit een plaats waar zout werd gewonnen uit ondergrondse bronnen. Voor de welgestelden was het ook een badplaats waar gebruik werd gemaakt van het zoute water met chloor, magnesium en kalium.
France

Langs de Siagne

Route de la Siagne (3)
De Siagne heeft in het Provençaalse achterland een spectaculair landschap van bergengtes tot wel 400 meter diep gevormd. Wij rijden langs deze rivier omhoog tot aan Saint-Cézaire-sur-Siagne.
France

Hoge Ardennen

Hoge Ardennen (1)
Na een overnachting op de camperplaats bij Barrage de la Gileppe en een bezoek aan het stuwmeer, zetten we met de campers koers richting Hotton. De route door de Hoge Ardennen is deels een rallytraject.

Wat publiceren we komende maand?

Afgelopen maand hebben we Friesland bezocht, waar we delen van de door de VVV samengestelde Elfstedentochtroute hebben gefietst. In de komende maanden zullen we verslag doen van mooie plaatsen en mooie fietsroutes in deze prachtige provincie. In Frankrijk bezochten we in de zomer drie plaatsen die op de lijst 'Plus beaux villages de France' staan. Eén daarvan is een van de oudste steden van Occitanië. In het Belgische Luxembourg fietsten we een route oost van Bouillon die ons door de modder in de bossen voerde. Tot slot reden we in Duitsland nog op een deel van de Romantische Straße. Kortom, genoeg om naar uit te kijken. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet