Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2022/04


Hallo reader,

Deze nieuwsbrief is in zijn geheel gewijd aan Wallonië. Afgelopen herfst hebben we een weekje doorgebracht in de provincie Luxemburg. Hoewel we ook zonnige momenten hebben meegemaakt, was het vooral enigszins kil en soms regenachtig. Maar ook dat hoort bij het camperleven. Goed gekleed op de fiets kan er toch nog veel genoten worden. Vanuit Hotton hebben we twee fietsroutes gemaakt. Vlakbij de Franse grens bezochten we twee mooie plaatsen en de route tussen die plaatsen hebben we ook in een film vastgelegd.
Ook bezochten we onderweg een van de mooiste dorpen van Wallonië. In het Waals gewest hebben ze, net als in Frankrijk, een lijst opgesteld van mooie dorpen. Maar wie de Franse equivalenten heeft bezocht, komt in Wallonië waarschijnlijk bedrogen uit. De titel heeft vooral te maken met het historisch besef, niet zozeer met een charmante uitstraling. Hoe dan ook, toch hebben ook deze dorpen op hun eigen manier een bijzonder karakter.

Veel kijkplezier en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Belgium

Kasteeldomein

Mirwart (2a)
In de Waalse provincie Luxemburg ligt een gehucht dat als één van de mooiste dorpen van Wallonië wordt gezien. Haar geschiedenis en vooral haar bekendheid heeft Mirwart te danken aan het kasteel dat ook nog eigendom is geweest van de bekende Godfried van Bouillon. De meeste huizen in Mirwart zijn tegenwoordig vakantiewoningen.
Belgium

Voormalig hertogdom

Bouillon (2)
In een meander van de Semois ligt het mooie toeristische plaatsje Bouillon. Op een heuvelrug boven de plaats torent het langgerekte kasteel dat nauw verbonden is met Godfried van Bouillon die tussen 1096 en 1099 leider was van de eerste kruistocht naar het Heilige Land. Maar helaas heeft hij niet lang kunnen genieten van zijn eigendom.
Belgium

Panorama

Rochehaut (2)
Met een prachtig uitzicht op het meanderdorp Frahan ligt het toeristische plaatsje Rochehaut op een heuvel. Dit kleurrijke dorpje beschikt over verschillende toeristische attracties, zoals een agrarisch museum. Daarnaast ligt een bierbrouwerij waar het goed vertoeven is en waar ze lekkere en bijzondere Belgische bieren brouwen.
Belgium

Langs de Semois

Dal van de Semois (2)
We rijden met de camper vanaf Rochehaut, dat op een heuvel ligt met een prachtig uitzicht over de Semois, naar het in het dal gelegen Bouillon. Helaas volgt de weg in het dal van de Semois niet helemaal de loop van de rivier. Maar de route door het in herfstkleuren getooide dal is erg aan te bevelen.
Belgium

Door de bossen

Route Forestière
Vanuit Hotton fietsen we een rondje van zo’n 50 kilometer. Het is een geheel bewegwijzerde route met de naam Route Forestière die ons, zoals de naam al zegt, door een aantal bossen leidt. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan het War Cemetery van Hotton.
Belgium

Langs de Ourthe

Langs de Ourthe naar Durbuy (1)
Eveneens vanuit Hotton fietsen we naar het, zoals ze daar zelf denken, kleinste stadje ter wereld, Durbuy. Een deel van de route voert over een prachtig fietspad langs de rivier de Ourthe. Met recent beeldmateriaal hebben we ook nog de film over Durbuy bijgewerkt. Die vind je op de pagina Luxembourg.

Wat publiceren we komende maand?

Volgende maand bezoeken we twee Franse plaatsen die alles te maken hebben met de winning van zout. Ook bezoeken we een vroegere bedevaartsplaats en het stadje met de oudste wijngaarden van Frankrijk. Tot slot rijden we met de motor door een landschap van bergengtes. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet