Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2022/09


Hallo reader,

De zomervakantie zit er voor de meesten weer op. Wie dit jaar in eigen land bleef, heeft qua weer waarschijnlijk niets te klagen gehad. Misschien is er wel gefietst langs de Elfstedenroute?
Wij laten in elk geval weer een deel van deze fietsroute in het zuidwesten van deze mooie provincie zien. Daar bezoeken we ook twee stadjes, waarvan er één aan de Elfstedenroute ligt.
In Frankrijk rijden we het tweede deel van de route naar Grenoble en een tweede traject op de grens tussen Jura en Ain.
Tot slot hebben we het laatste deel van de door ons gereden route over de Romantische Straβe in de aanbieding.

Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
Netherlands

Oudste stad

Stavoren (2)
We fietsen nog steeds langs een deel van de elf Friese steden. Een bezoek aan de oudste stad van Friesland kan natuurlijk niet uitblijven. Stavoren, ook wel het Kopenhagen van Friesland genoemd, concurreerde als Hanzestad al met de grotere steden Amsterdam en Antwerpen.
Netherlands

Poort naar zee

Makkum (1)
De Elfstedentocht komt niet langs Makkum omdat dit geen stad is. Maar dankzij de in de middeleeuwen door een kloosterorde aangelegde sluizen had het plaatsje wel de bijnaam "Poort naar de Zuiderzee". Het was dan ook een belangrijk bedrijvigheids- en handelscentrum in de Gouden Eeuw.
France

Poortberg

Col de Porte (3)
Nadat we via de Col du Cucheron in Saint-Pierre-d'Entremont zijn beland, vervolgen we onze route naar Grenoble over de 1326 meter hoge Col de Porte. Dit is de belangrijkste verbinding tussen de Chartreuse en Grenoble.
France

Wild riviertje

Tussen Jura en Ain (1)
We hebben weer mooie routes met de camper gereden. In de Monts Jura reden we een route op de grens tussen Jura en Ain. De route volgt het riviertje La Valserine dat als eerste riviertje de benaming ‘wild’ kreeg.
Germany

Romantische route

Dinkelsbühl-Nördlingen (2)
Met stukjes en beetjes hebben we de Romantische Straβe gereden. Deze route voert ons in zuidelijke richting van Dinkelsbühl naar Nördlingen, twee van de middeleeuwse steden die deze route zo interessant maken.
Netherlands

Langs dé route

Harlingen-Makkum (2)
De Elfstedenfietsroute voert ons van Harlingen naar Makkum. We passeren kleine dorpen die veelal op een terp zijn gebouwd. Tot aan Parrega volgen we de Elfstedenroute die ook de schaatsers nemen.

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand kun je een speciale nieuwsbrief verwachten die geheel is gewijd aan onze recente reis naar Noorwegen. Daar was weer genoeg te zien en te beleven. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet