Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2022/08


Hallo reader,

Allereerst gaan onze excuses uit naar onze zuiderburen. Een verkeerde link onder de film van Our in de laatste nieuwsbrief suggereerde dat deze Waalse plaats in Duitsland ligt, wat uiteraard niet het geval is. Our blijft een typisch Waals plaatsje!

Deze maand kunnen we acht nieuw gepubliceerde films presenteren. We blijven dicht bij huis met een impressie van onze fietstocht langs een deel van de Elfstedenroute en ons bezoek aan de kleinste plaats aan deze route met de status van stad.
In België reden we met de camper een korte route door een bos waar nog veel bewoners van die streek van leven.
Ook reden we een traject in Frankrijk waar de TomTom ons even op een verkeerde route deed belanden. Tot slot bezoeken we vier bijzondere Franse plaatsen, elk met een eigen geschiedenis.

Veel kijkplezier en een mooie vakantieperiode!

Het Mooie plaatsen-team
Netherlands

Elfstedenroute

Súdwest-Fryslân (2)
Dit fietstraject langs de Elfstedenroute voert door Zuidwest-Friesland van Workum via Hindeloopen naar Stavoren. De schaatsers nemen de tocht in tegengestelde richting. De route terug voert ons over twee fietspontjes.
Netherlands

Stadje

Workum (2)
Workum is een kleine plaats met de status van stad. Het is dan ook één van de elf steden aan de Elfstedentocht. Vroeger een centrum voor de scheepvaart, tegenwoordig een toeristische trekpleister.
France

Oude stad

Langeais (1)
Gelegen aan de Loire, met een prachtige hangbrug als toegangspoort vanuit het zuiden, beschikt Langeais ook nog eens over een fors kasteel. Deze plaats is een van de oudste in de Touraine.
France

Historisch

Thouars (4)
In een meander van de Thouet ligt het mooie plaatsje Thouars. Deze stad herbergt veel historische monumenten uit de 12e tot 17e eeuw. Ook het kasteel van de hertogen van Trémoille is een historisch monument.
France

Prachtig kasteel

Biron (1)
In Biron ligt een prachtig kasteel dat de zetel was van een van de oudste baronieën in de Périgord. Samen met de Engelse koning Edward I stichtte één van de Heren van Biron het plaatsje Monpazier.
France

Gerestaureerd

Tours (3)a
Tijdens WOII werd de stad Tours grotendeels verwoest. Gelukkig is de stad gerestaureerd en staat ze nu ook wel bekend als ‘Petit Paris’. De oude middeleeuwse binnenstad is een plaatje om te zien.
Belgium

Bossen

Bois de Smuid (3)
Na ons bezoek aan Mirwart nemen we de camper en rijden we door de bossen van Smuid naar het boekendorp Redu. De bewoners van deze streek leven voornamelijk van de bosontginning. Films over de mooie plaatsen Mirwart en Redu hebben we al eerder gepubliceerd.
France

Foute navigatie

Col du Cucheron (1)
Na ons vertrek uit Saint-Pierre d’Entremont stuurt de navigatie ons een verkeerde weg op, maar gelukkig sluit die zonder problemen weer aan op de beoogde route. De route voert door het Parc naturel régional de la Chartreuse en over de Col du Cucheron.

Wat publiceren we komende maand?

We fietsen weer een deel van de Elfstedentocht en bezoeken een stadje aan en een plaatsje buiten de route. In Frankrijk zijn we nog steeds op weg naar Grenoble en daarvan laten we twee trajecten zien. Tot slot rijden we in Duitsland nog een stukje Romantische Straβe. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet