Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2021/8


Hallo reader,

Afgelopen maand hebben we jullie een tweetal films over Well getoond, niet wetende dat dit plaatsje nog uitgebreid in het nieuws zou komen. De verwachte wateroverlast is Well gelukkig bespaard gebleven, in tegenstelling tot andere plaatsen in Limburg en vooral de Eifel en de Ardennen. We leven mee met de inwoners van de getroffen gebieden en hopen dat ze snel weer hun normale leven kunnen oppakken.

Deze maand bezoeken we een plaats in Frankrijk waar men vroeger leefde van kastanjes, maar waar men het tegenwoordig van de toeristen moet hebben. Met de fiets rijden we langs twee kleine idyllische Franse plaatsjes die in een bijzondere omgeving liggen. Omdat we één van deze plaatsen al eerder bezochten en in die bijzondere omgeving hebben gewandeld, presenteren we de betreffende film ook nog eens.

Twee bijzondere fietsroutes hebben we in Noord-Limburg rondom Well en Bergen gereden langs kruisen en kapellen. En tot slot hebben we in Frankrijk met de camper een koninklijk traject in de Cevennen afgelegd.

Veel kijkplezier en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Idyllische dorpjes

Salasc en Mourèze (1)
In de Hérault liggen kleine idyllische dorpjes die een en al rust uitstralen. Salasc telt slechts zo’n 190 inwoners. We fietsen vanuit dit plaatsje naar het naastgelegen Mourèze en wanen ons in een maanlandschap. En aangekomen in Mourèze nemen we de drone om nog eens het keteldal te bekijken waarin dit plaatsje ligt.
Germany

Natuurfenomeen

0908 Q Fietsen Mourèze (14)
In deze eerder gepubliceerde film brengen een bezoek aan het Cirque de Mourèze waar door erosie de mooiste landschappen zijn ontstaan. We wandelen door het cirque dat is omringd door rotsen met een hoogte van 170 tot 530 meter. De vormen hebben namen als de duivel, de slang, de kikvors, de sfinx, de non, de zebra etc.
Germany

Koninklijke route

Corniche des Cévennes (1)
Na ons bezoek aan Florac nemen we de N106 richting Mende. De route voert ons door de Corniche des Cévennes, een voormalige koninklijke route in Frankrijk die wordt gevormd door de hoogste plaatsen van de Cevennen in het Nationaal Park Cevennen. We rijden over de Col de Montmirat tot aan Balsièges door een van de dunst bevolkte gebieden van Frankrijk.
Germany

Inkomsten uit kastanjes

St Jean-du-Gard (1)
Aan de Gardon ligt een rustig plaatsje dat vroeger inkomsten had uit kastanjes. Ooit was Saint-Jean-du-Gard ook het centrum van de leer-, wol- en zijde-industrie. Maar tegenwoordig moet men het hebben van de toeristen. En als je het treft, kun je als toerist getuige zijn van een wedstrijd waar de jeugd met afvalcontainers door de straten van het plaatsje rent.
Netherlands

Kruisen en kapellen 1

K&k route 1.Movie_Snapshot
Het katholieke geloof in Limburg en Noord-Brabant heeft gezorgd voor tal van kapellen en kruisen in dorpen en langs wegen en velden. Limburg alleen al telt zo’n 3.500 kruisen en kapellen. De gemeente Bergen heeft twee routes langs deze monumenten gemaakt. Het eerste deel voert in de richting noorden, van Well over Aijen, Bergen, Afferden en Siebengewald.
Netherlands

Kruisen en kapellen 2

Kruisen- & kapellenroute 1 Bergen (2)
In de tweede Kruisen en kapellenroute rijden we vanuit Well zuidwaarts. Na het bezoek aan het kerkhof en een korte bezichtiging van het kasteel, waar een kapel verloren is gegaan, fietsen we naar Wellerlooi om via De Hamert weer terug te keren naar Wellerlooi. Onderweg terug naar het startpunt passeren we nog De Grote Waaij, een oude bierbrouwerij en herberg.

Wat publiceren we komende maand?

We bezoeken een pelgrimsplaatsje in Duitsland dat ooit tot Nederland behoorde en een Zeeuws kuuroord. In het Franse Saône-et-Loire fietsen we naar de Loire en met de camper rijden we in de Provence een mooie traject met de motor.
vlammen met website
YouTube logo
MailPoet