Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2022/03


Hallo reader,

Deze maand hebben we filmpjes uit verschillende Franse regio's. In Nouvelle-Aquitaine bekeken we de belevenissen van kanoënde toeristen. In Auvergne - Rhône-Alpes fietsten we door een kloof, reden we met de camper langs een berg die een ramp veroorzaakte en bezochten we de stad met de hoogste donjon. Eveneens in die regio reden we over één van de mooiste trajecten die we ooit met de camper hebben gereden (deze video vervangt de film met de motorrit over de 'Col de Grimone' uit 2010). Tot slot reden we in de Provence-Alpes - Côte-d'Azur met de motor over een balkonweg.

Veel kijkplezier en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Prachtige maar smalle camperroute

Route de Grimone (2)
Eén van de mooiste routes door de Drôme is zonder twijfel de Route de Grimone. De route voert door het massief van de Diois en over de Col de Grimone, met zijn 1318 meter niet echt hoog. Maar let onder het genieten wel op het verkeer, want het is op sommige plekken wel erg smal. Een traject voor mensen die van uitdagingen houden!
Germany

Het Venetië
van de Périgord

Brantôme a
Eén van de mooiste plaatsen in de Dordogne is zonder twijfel Brantôme, het Venetië van de Périgord. Karel de Grote bracht hier ooit relikwieën van onschuldige heiligen naartoe die nog steeds door pelgrims worden vereerd. De toeristen kunnen met kano's rondvaren, dit tot grote hilariteit van de toeristen die liever wandelen.
Germany

Fietsen door een kloof

Gorges d'Omblèze (1)
In de Vercors ligt een prachtige kloof die door menigeen bezocht wordt om er te wandelen. Wij namen de fiets en reden vanaf Mirabel-et-Blacons naar Moulin-de-la-Pipe, een restaurant aan de ingang van de Gorges d’Omblèze, om vanaf daar te genieten van de kleuren.
Germany

Hoogste donjon

Crest (2)
Aan de Drôme ligt het monumentale stadje Crest dat bekend is vanwege de 52 meter hoge donjon op de heuvel. Deze wachttoren uit de 10e tot 14e eeuw, die nog dienst deed als gevangenis, vormt samen met die van Vincennes de hoogste van Europa.
Germany

Rampberg

Col du Granier (2)
Op onze weg naar het zuiden door de Franse Voor-Alpen nemen we de D912 over de Col du Granier. De naast de weg gelegen berg in het massief van de Chartreuse was ooit de oorzaak van een grote ramp die vele duizenden mensenlevens heeft gekost.
Germany

Balkonweg

Gorges du Loup (1)
We zijn onderweg met de motor in het prachtige bergachtige departement Alpes-Maritimes en nemen de D6 die vanaf Bramafan omlaag kronkelt richting Gréolières. De route voert door de Gorges du Loup, een van de bekende Franse 'balkonwegen'.

Wat publiceren we komende maand?

Volgende maand gaan we in een uitgebreide nieuwsbrief op de Belgische toer. In Wallonië bezochten we meerdere plaatsen, maakten er fietstochten omringd door herfstkleuren en reden we een prachtig traject met de camper. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet