Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2022/02


Hallo reader,

Afgelopen zomer was voor ons een productieve vakantie wat het bezoek aan mooie plaatsen en rijden van mooie trajecten betreft. Onze route bracht ons via Duitsland naar Frankrijk. In de afgelopen maanden hebben we al een aantal van die mooie plaatsen en trajecten kunnen tonen. Ook deze maand hebben we weer wat leuke tips in de aanbieding. En in het najaar waren we ook nog op bezoek bij de zuiderburen. Daar bezochten we onder andere een boekendorp.
In de Loirevallei maakten we een motorrit langs mooie kastelen, waarvan we er één bezochten. Dat was niet gepland, maar wij vonden dat wel noodzakelijk. We hadden net wat mooie opnamen met de drone gemaakt toen plotseling een erg boze mevrouw kwam opdagen die de drone uit de lucht wilde slaan. Zij bleek de eigenaresse van het kasteel te zijn en beweerde dat er een vliegverbod voor drones gold. Bovendien vond ze dat we inbreuk maakten op haar privéleven. Van een vliegverbod was echter geen sprake en we konden aantonen dat de drone officieel geregistreerd was en dat we niet de intentie hadden om inbreuk te maken op haar privéleven. Toen ze eindelijk wat bedaard was, konden we een normaal gesprek met haar voeren. We vonden het aangebracht om haar gunstig te stemmen en het kasteel te bezoeken, maar we hadden wel Boogie, onze golden doodle bij ons. Maar dat vond ze geen probleem. Aan de kassa kregen we zelfs een poepzakje mee. En in het kasteel kregen we, weliswaar tegen betaling van een toegangsbewijs, een echt inkijkje in haar privéleven! En er mocht volop gefilmd worden!

Veel kijkplezier en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Toeren door de Loirevallei

Motorrit kastelen Loire vallei
Langs de Loire staan tal van kastelen, de een nog mooier en groter dan de ander. Wij rijden met de motor een korte route door de Loirevallei van Fontevraud-l’Abbaye, waar we het klooster bekijken, langs Château Ussé naar Château de l’Islette.
Germany

Abdij met historie

Fontevraud (2)
Het plaatsje Fontevraud-l’Abbaye is ontstaan rond een abdij die niet tot een orde behoort en de titel ‘koninklijk’ draagt. Hier trouwde ooit een Franse koningin. Napoleon Bonaparte liet de abdij ombouwen naar een gevangenis. De abdij is een toeristische trekpleister.
Germany

Inkijkje in privéleven

Château de l'Islette (2)
De eigenaresse van dit kasteel was niet echt blij met de droneopnames die wij van dit kasteel maakten omdat ze het een inbreuk op haar privéleven vond. Maar om haar gerust te stellen hebben we dit Château de l’Islette ook daadwerkelijk bezocht, mede omdat de hond mee mocht. En toen begrepen we haar bezwaren niet meer zo goed, want in het kasteel kregen we pas echt een inzicht in het privéleven!
Belgium

Boekendorp

Redu (1)
Wat doe je met een dorp dat op sterven na dood is? Dan bedenk je iets unieks om mensen aan te trekken, precies zoals dat in Redu gebeurde. Sinds 1984 staat deze plaats bekend als het boekendorp. Een wandeling door het dorp brengt je dan ook langs diverse boekenwinkels. Het succes van Redu werd ook opgepikt in Bredevoort dat daardoor een boekendorp in Nederland werd.
Germany

Geboorteplaats van Louis Pasteur

Dole (3)
In de Jura ligt aan de Doubs het plaatsje Dole. Het historische centrum is aangemerkt als cultureel erfgoed en hier vinden we ook het geboortehuis van Louis Pasteur. Verrassend is een bron die onder de stad ontspringt.

Wat publiceren we komende maand?

In Frankrijk bezoeken we twee plaatsen, waaronder het Venetië van de Périgord. We fietsen tevens naar een prachtige kloof en rijden met de camper twee trajecten, waarvan één ons bijzonder heeft gecharmeerd. Tot slot maken we nog een motorrit over een Franse 'balkonweg'. Een uitgebreide nieuwsbrief dus met zes filmpjes. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet