Nieuwjaarswensen

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2022/01


Hallo reader,

We zitten alweer 4 dagen in het nieuwe jaar, een jaar waarvan we hopen dat beter verloopt dan de afgelopen twee jaren. Laten we hopen dat COVID snel de wereld uit gaat en we weer kunnen genieten van alledaagse dingen, waaronder ook reizen.

Om alvast wat in de stemming te komen, presenteren we films van bezoeken aan Duitse, Franse en Belgische plaatsen. We hopen dat er weer leuke suggesties voor bezoekjes tussen zitten.

Veel kijkplezier en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Waterscheiding

Europäische Wasserscheide
Waarschijnlijk realiseren de meesten van ons dit niet, maar van Gibraltar in het zuidwesten naar het endoreïsch bekken van de Kaspische Zee in Rusland in het noordoosten loopt een heuvelrug die bepalend is voor de loop van de Europese rivieren. Op deze Europese Waterscheiding worden de rivieren richting noorden, naar de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Oostzee gedwongen, dan wel richting zuiden naar de Middellandse Zee en Zwarte Zee. Wij maakten vanuit Hohenstadt een fietstocht langs een klein deel van deze waterscheidingslijn in Duitsland en kwamen onder andere door Römerstein.
Germany

Mooiste oude binnenstad

Dinkelsbühl foto (15)
Dinkelsbühl is een van de weinige plaatsen in Duitsland die ongeschonden uit meerdere oorlogen is gekomen. Met een goed bewaard gebleven middeleeuwse binnenstad noemt Dinkelsbühl zich dan ook graag ‘de mooiste oude binnenstad van Duitsland’.
Belgium

Roche fortis

211026 A Rochefort foto (13)
De naam Rochefort komt van het Latijnse ‘Roche fortis’ en betekent ‘versterkt fort’. Van het oorspronkelijke fort resteert, op een donjon en wat oude muren na, alleen nog een ruïne. Tijdens ons bezoek in oktober bereidde het stadje zich voor op het Halloween feest.
Germany

Vuursteen

Vallon de Pierre Feu D12 (3)
Met de motor rijden we vanaf de 1103 meter hoge Col de l'Ecre omlaag door de Vallon de Pierre Feu tot aan Gourdon. Het is een kaal gebied dat prachtige vergezichten te bieden heeft. De naam verwijst naar de vuursteen, maar dat zal beslist geen relatie hebben met het spel Pokémon.
Germany

Blinkbach Tal

Schwäbisch Hall (2)
We zijn met de camper onderweg van Bad Mergentheim in Baden-Württemberg naar Rothenburg o/d Tauber in Beieren. We nemen een niet-alledaagse route over het platteland van Schwäbisch Hall die ons door het dal van de Blinkbach tot aan de westzijde van de stad brengt.
Vraagteken
Wat ging er fout?
In de laatste nieuwsbrief stond een storende fout. Abusievelijk hebben we in het artikel over Wing of Freedom het haar 2000 genoemd als het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vierden. Uiteraard moest dit 2020 zijn!

Wat publiceren we komende maand?

We reden afgelopen jaar met de motor in de Loirestreek en bezochten daar wat kastelen. En in Wallonië bezochten we een boekendorp. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
Email Marketing Powered by MailPoet