Sinterklaas en kerstman in camper v2

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2021/12


Hallo reader,

Het is de eerste dag van de feestmaand december. Corona heeft ons al lang in de greep en afgelopen jaar hebben we noodgedwongen de feestdagen in beperkte groep moeten doorbrengen. Laten we hopen dat het dit jaar anders kan!

Voor de momenten dat we kunnen denken aan nieuwe uitstapjes en vakanties hebben we weer een aantal films in de aanbieding. We maakten een camperrit en motortochten door mooie gebieden in Duitsland en Frankrijk. Verder bezochten we twee steden met een fort, het ene fort is tegenwoordig helaas een ruïne en het andere is van een gigantisch formaat. Daarnaast hebben we in Limburg een route gefietst langs herdenkingsplekken uit de Tweede Wereldoorlog.

We wensen jullie veel kijkplezier en mooie feestdagen. En blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Strategische plek

Wertheim foto (44)
Fortificaties liggen altijd op een strategische plek en zijn bedoeld om een stad of delen daarvan te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. In Wertheim am Main was die plek het punt waar de Tauber in de Main stroomt. Maar van het fort resteert momenteel alleen nog een ruïne.
Germany

Fortificaties met leeuw

Belfort (1)
In Belfort liggen ook fortificaties, maar die hebben een wel bijzonder grote afmeting. Het Fort van Roppe maakt daar deel van uit. Tijdens de Frans-Duitse Oorlog heeft het fort een belegering weten te voorkomen. De leeuw op de flank herinnert aan deze overwinning.
Germany

Maanlandschap

Plateau-de-Caussols (2)
Tijdens een van onze motorritten namen we een kleine ongenummerde weg over het Caussols-plateau. De Michelingids markeert deze route niet onterecht als bijzonder, want de weg loopt door een op een maanlandschap lijkend gebied met kalksteenrotsen die gebeeldhouwd zijn door erosie.
Germany

Romantische route

MP Romantische Strasse Wertheim-Tauberbischofsheim.Movie_Snapshot
We publiceerden al eens eerder een film over een deel van de Romantische Straße tussen Rothenburg o/d Tauber en Tauberbischofsheim. Dit jaar reden we zuidwaarts over de route tussen Wertheim en Tauberbischofsheim. Ook dit deel voerde ons door bijzondere plaatsen.
Germany

Motorroute

Route de Cabris D11 (1)
We reizen met de motor tussen Grasse, de stad van de parfums, en Cabris, één van de mooiste dorpen van de Provence. Via een stukje Route Napoléon komen we op de Route de Cabris. Cabris ligt hoog en staat dus garant voor een prachtig uitzicht over de omgeving.
Kerstkrans

Kerstspecial

Kribbendorp
We zijn weer op weg naar Kerstmis en daar horen kerstbomen en andere kerstversieringen bij. En bij velen zal ook de kerststal weer van zolder worden gehaald. Wanneer je nog van plan bent een kerststal te bouwen, dan kun je in deze films wat suggesties vinden! We stellen graag Kribbendorp aan je voor!
WoF Bergen-Wellerlooi2
In het jaar 2020 stonden heel wat herdenkingen gepland rond de 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Helaas zijn tal van deze festiviteiten afgelast vanwege corona. De Limburgse gemeente Bergen zag nog net kans om een monument te onthullen in het bijzijn van nabestaanden van een vliegtuigcrash, de Gouverneur van Limburg, een groot aantal genodigden uit Nederland en Duitsland en veteranen uit de gemeente.
Het monument vond de aanleiding in het boek ‘Vliegtuigcrashes en noodlandingen WO II in de gemeente Bergen’. Samen met dit monument Wing of Freedom zijn ter nagedachtenis aan de crashes informatiezuilen opgericht. Diverse fietsroutes voeren langs deze 28 crashplekken in de regio, zowel in Nederland als in Duitsland. De route die we hier presenteren voert vanaf het monument in Bergen langs Aijen, Well, Wellerlooi en weer terug naar Bergen. Op een later moment zullen ook de overige routes gepubliceerd worden.

Wat publiceren we komende maand?

Met de camper reden we dit jaar door Schwäbisch Hall en bezochten de stad die zichzelf tot 'de mooiste oude binnenstad van Duitsland' betitelt. Met de motor reden we in 2015 door een kaal gebied en dit jaar hebben we in Duitsland over een waterscheiding gefietst. En in de herfstvakantie bezochten we een 'versterkte vesting' in België. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
MailPoet