Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2021/10


Hallo reader,

Misschien was de zomer niet zoals we de laatste jaren gewend waren, maar daar stond een mooie nazomer tegenover. Velen hebben dan ook die periode aangegrepen om er nog even op uit te trekken. Wij hopen met onze website een bijdrage te kunnen leveren aan ideeën voor dergelijke uitstapjes.
Deze maand hebben we twee tips voor bezoekjes in eigen land, maar ook twee tips voor wat verder weg, namelijk een camperrit in Italië en een korte motortocht in Frankrijk.

Veel kijkplezier en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Netherlands

Zutphen

Zutphen (1)
In de Middeleeuwen stond Zutphen al bekend als een eigenzinnige Hanzestad. Het heeft als bijnaam de Torenstad omdat een paar grote torens al van verre zijn te zien. Zutphen is een van de oudste van Nederland, telt vele monumenten die de geschiedenis van de stad tot leven brengen, al heeft de stad zwaar te leiden gehad in diverse oorlogen. Gelukkig heeft de Stichting Wijnfonds veel restauraties kunnen realiseren.
Netherlands

Schouwen

Schouwen (1)
We fietsen op het meest westelijke deel van Schouwen-Duiveland vanuit Brouwershaven naar de plaats met de dubbele naam Burgh-Haamstede. De route voert ons door mooie plaatsjes, zoals door het vakantiedorp Renesse. Daarnaast rijden we door de duinen die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel uitmaakten van de Atlantic Wall. En onderweg nemen we nog even een kijkje bij Landgoed Moermond.

Germany

Veerboot op top?

Col du Ferrier (2)
We vertrekken met de motor vanuit Saint-Vallier-de-Thiey over de D5 en D12 om de Col du Ferrier te nemen. Met 613 meter is deze bergtop niet hoog, maar desondanks zeer geliefd bij amateurwielrenners. Wij weten niet wat ons aan de top te wachten staat, want Ferrier is eigenlijk Frans voor veerboot.
Italy

Bier achter het stuur?

SS50 van Feltre naar Belluno (1)
Met de camper zijn we vanuit Italië onderweg naar Oostenrijk en we nemen daarvoor de SS50 van Feltre naar Belluno. Maar voordat we op pad gaan, bezoeken we in Feltre nog even een winkel bij een oude bierbrouwerij. Daar worden trouwens niet alleen maar bieren verkocht!

Wat publiceren we komende maand?

Regelmatig bezoeken we prachtige natuur. Zo reden we met de camper door een prachtige canyon in het zuiden van Frankrijk en wandelden we in een prachtige kloof in Slovenië. In Italië reden we het vervolg van de hierboven getoonde route over de SS50 en de fiets was ons vervoermiddel langs de Moerdijkbruggen. Tot volgende maand!
vlammen met website
YouTube logo
MailPoet