Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2021/7


Hallo reader,

Na de nodige vaccinaties, het bijwerken van de CoronaCheckapp, het selecteren van een reisdoel en het beladen van de camper (of anderszins) kan de vakantie beginnen! Laten we hopen dat een nieuwe opleving van het virus geen roet in het eten strooit.

Deze maand bezoeken we de woonplaats van Wim en fietsen we door Noord-Holland voor een bezoek aan een kleine Westfriese havenplaats. Met de camper rijden we een stuk van de Duitse Romantische Straße.

Veel kijkplezier en voor degenen die op reis gaan: een behouden reis en blijf gezond!

Het Mooie plaatsen-team
Netherlands

Kleine havenplaats

Medemblik (1)
Corona heeft ook zijn positieve kanten. Zo hebben we in het afgelopen najaar Noord-Holland eens bezocht. Op ons verlanglijstje stond onder andere de kleinste havenplaats van Westfriesland Medemblik. Het kasteel van Medemblik, dat ook Kasteel Radboud wordt genoemd, diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als verbergplaats voor de Nachtwacht van Rembrandt.
France

Beschermd dorpsgezicht

FT naar Medemblik over Twisk (2)
Een mooie fietsroute door Westfriesland bracht ons via Twisk naar Medemblik. Onderweg genoten we weer van de vele prachtige huizen en werden we verrast door het plaatsje Twisk dat een beschermd dorpsgezicht is. Dit prachtige plaatsje kent de hoogste concentratie van stolpboerderijen in Westfriesland.

Netherlands

Oversteekplaats

Well (2)
Aan de buitenbocht van de Maas op de meest gunstige plek voor een oversteek ligt Well. Deze locatie was gunstig voor de economische ontwikkeling. Het plaatsje beschikt over een historisch kerkhof met zeer oude grafstenen en een prachtig kasteel dat we later voor het voetlicht zullen brengen. Well is tevens de woonplaats van het mannelijk lid van het Mooieplaatsen-team.
France

Kasteel van rechten

De Maas en kasteel Well (1)
De Maas is een regenrivier die altijd al een bedreiging vormde voor plaatsen langs de rivier. Recente ingrepen moeten daar een eind aan maken. De kasteelheren van Kasteel Well hadden belangrijke rechten langs de Maas, zoals het recht van oversteek. Decennialang heeft het kasteel en haar bewoners gezorgd voor de ontwikkeling van het plaatsje Well.

Romantisch toeren

Germany
Romantische Strasse (2)
Een van de mooiste routes door Duitsland is zonder twijfel de Romantische Straße. De route voert langs prachtige plaatsen op de grens tussen Beieren en Baden-Württemberg die je ongetwijfeld een romantisch gevoel geven. Deze film toont het deel van de route tussen Rothenburg o/d Tauber en Tauberbischofsheim.

Wat publiceren we komende maand?

In Frankrijk bezoeken we een plaatsje dat ooit leefde van kastanjes en twee kleine, idyllische dorpen. Daarnaast rijden we over een koninklijke route in Frankrijk en fietsen we langs kruisen en kapellen in Noord-Limburg.
vlammen met website
YouTube logo
MailPoet