Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2021/6

Hallo reader,

We zijn weer op weg naar het oude vertrouwde normaal. Met de zomer in het verschiet is dat een mooi vooruitzicht. Laten we hopen dat alle grenzen snel weer voor iedereen open zijn en dat we weer kunnen genieten van mooie plaatsen en trajecten binnen Europa of daarbuiten. Al schatten we in dat het wel wat drukker zal worden op de camperplaatsen nadat velen hun toevlucht hebben gezocht in een 'coronaproof' vakantieverblijf op wielen.

Waarschijnlijk hebben velen zich al rond het Pinksterweekeinde willen oriënteren op mooie plaatsen voor een aanstaande vakantie. Wij waren aangenaam verrast door de honderden bezoeken op onze website. Wellicht heeft een reismagazine aandacht besteed aan mooieplaatsen.nl. In elk geval hebben we weer nieuwe abonnees mogen begroeten die we hierbij van harte welkom heten.

Deze maand nemen we jullie mee naar de haven van Hoorn en fietsen we door Walcheren. In Frankrijk bezoeken we een plaats aan drie rivieren en rijden we een traject in de Cevennen.

Blijf gezond en veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team

De nieuwsbrief van afgelopen maand heeft in eerste aanleg de abonnees met een mailadres van KPN niet bereikt. Hoewel dat buiten onze macht ligt, bieden we je daarvoor onze excuses aan. We hebben na de melding een poging gedaan om deze abonnees alsnog te bereiken. Mocht je desondanks de nieuwsbrief niet ontvangen hebben, weet dan dat je op de pagina 'Welkom' alle verzonden brieven terug kunt vinden. Daarnaast hebben ons berichten bereikt dat bij sommige abonnees de nieuwsbrief in de spambox terecht is gekomen. Om te voorkomen dat je hem daardoor mist, kun je de afzender als veilig markeren!
Netherlands

De haven van de VOC

Hoorn - haven (1)
De Verenigde Oost-Indische Compagnie is een belangrijk deel in de geschiedenis van Hoorn. Vanuit de haven van deze plaats werd er over de wereld gereisd en handelgedreven. Maar helaas is de geschiedenis niet in alle gevallen positief.
France

Waterbloem

Florac-Trois-Rivières (4)
Daar waar drie rivieren bij elkaar komen ligt Florac-Trois-Rivières. De naam komt deels van het Latijnse flora dat 'waterbloem' betekent en daarmee refereert aan de ligging bij water. De godsdienstoorlogen hebben in dit plaatsje hun sporen achtergelaten.
France

Camperroute door de Cevennen

Cevennen (2)
Vanaf Saint-Jean-du-Gard rijden we noordwaarts over de D983 en D984. De route voert door de ruige Cevennen, een prachtig gebied dat niet voor niets als cultureel landschap is opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Netherlands

Op de fiets door Walcheren

FT langs Veere (2)
We fietsen door noordwest-Walcheren. Vanuit Gapinge gaan we op pad om Veere te bezoeken. We maken het rondje af via Vrouwenpolder, dat de naam dankt aan een mysterieus schilderij, en via Serooskerke.
Oostenrijk
Oostenrijk wil nog voor de zomer van 2021 de straffen voor snelheidsovertredingen aanpassen. Het huidige maximale boetebedrag van 2.180 euro wordt dan naar 5.000 euro opgetrokken. Ook kan sneller een rijverbod worden opgelegd. Bij extreme snelheidsovertredingen kan ook sneller onteigend worden. Deze maatregelen gelden ook voor buitenlanders. Wees gewaarschuwd!

Wat publiceren we komende maand?

We bezoeken de kleinste West-Friese havenplaats en een Limburgs dorp in de Maasduinen. Met de camper rijden we een romantische route en op de fiets doorkruisen we nog eens West-Friesland.
vlammen met website
YouTube logo
MailPoet