Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2021/5

Hallo reader,

We zijn op weg naar het seizoen met het mooie weer en dan heb je ook wel eens trek in een lekker ijs. We hebben er een eindje voor moeten rijden, maar afgelopen jaar vonden we bij de Nederlandse Kim aan de voet van de Pyreneeën een heerlijke traktatie van haar zelfgemaakte ijs. Een aanrader voor eenieder die daar in de buurt komt!
Afgelopen najaar hebben we West-Friesland bezocht. Een verslag van onze fietstocht door deze regio en een bezoek aan een prachtig stadje zijn daarvan het resultaat. Tot slot hebben we met de camper een traject door de Poort van de Cevennen gereden.

Blijf gezond en veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
France

IJs uit een Pipowagen

Saint-Martory (3)
Aan de voet van de Pyreneeën ligt het op het eerste gezicht uitgestorven plaatsje Saint-Martory. De ligging aan de Garonne stond ooit garant voor welvaart. Wat resteert is een prachtig kasteel én een Pipowagen waarin de Nederlandse Kim overheerlijk eigengemaakt ijs verkoopt! Kim komt uit Bennekom en woont in Saint-Martory met haar uit Ede afkomstige vriend Milan die in de bijenteelt werkzaam is.
France

Porte des Cévennes

Vallée de Salindrenque (2)
Zoals eerder aangegeven plannen wij onze campertrips meestal aan de hand van groengekleurde routes uit de Michelingids. Dat zijn vaak toeristisch interessante trajecten. Afgelopen zomer reden we een dergelijk traject over de D39 van St Hippolyte-du-Fort naar Lasalle. Een deel van het traject voert door de Vallée-de-la-Salindrenque. Hippolyte wordt ook wel de Poort naar de Cevennen genoemd.
Netherlands

Fietsend door
West-Friesland

FT Westfriesland (2)
We fietsen door de in het noorden gelegen regio West-Friesland op weg naar Hoorn, een prachtige stad die we gaan bezoeken. Onderweg passeren we plaatsen als Midwoud, Zwaagdijk, Blokker en Nibbixveen en vergapen we ons aan de vele prachtige en goed onderhouden huizen.
Netherlands

De Verenigde
Oost-Indische Compagnie

Hoorn 1
De Gouden Eeuw heeft Hoorn veel voorspoed gebracht. De welvaart uit de periode met de Verenigde Oost-Indische Compagnie valt nog steeds te bewonderen in de gezellige straten en aan de prachtige pleinen. Dit is het eerste deel van een tweedelige reportage over deze stad.

Wat publiceren we komende maand?

We gaan terug naar Hoorn voor een bezoek aan de havens, fietsen een rondje door Walcheren, rijden met de camper door de Cevennen en bezoeken een plaatsje dat aan drie rivieren ligt.
vlammen met website
YouTube logo
MailPoet