Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2020/04


Hallo [subscriber:firstname | default:reader],

Wie had een paar maanden geleden kunnen bedenken dat we van het ene op het andere moment zoveel mogelijk thuis moeten blijven en af moeten zien van reizen of tripjes? Afgelopen maand hebben we nog 6 nieuwe video's aangekondigd, maar we hebben moeten besluiten om de planning enigszins aan te passen. De reden is dat onze Noorwegenreis vanwege de coronacrisis gecanceld is. Niet alleen vanwege het feit dat Noorwegen op dit moment de grens dicht houdt, maar ook vanwege de oproep van de NKC om voorlopig niet met de camper op reis te gaan. Om te voorkomen dat we tijdelijk zonder nieuwe suggesties voor bestemmingen komen te zitten, hevelen we twee nieuwe films over naar de komende maand. Wat we deze maand kunnen laten zien is een traject dat we met de camper reden op de terugweg vanuit Slovenië en een motorrit over een mooie Italiaanse pas die ook met de camper kan worden gereden. Daarnaast bezochten we een leuk plaatsje in Baden-Württemberg met een legende rond een voetgangersbrug en een mooie Beierse stad die al heel lang Rijksstad is, maar daar pas erg laat profijt van heeft kunnen trekken. En tot slot hebben we nog een tip voor het Paasweekeinde!

We hopen dat we met deze suggesties wat afleiding kunnen bieden en wensen jullie veel sterkte in deze crisistijd. Mooie Paasdagen en veel kijkplezier! Laten we hopen dat we weer snel gezond op pad kunnen met de camper, motor of fiets!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Een Rijksstad

Weißenburg
Binnen het Romeinse Rijk was het huidige Weißenburg in Bayern een Rijksstad. Maar deze onafhankelijkheid duurde niet lang. Het duurde jaren totdat de stad de eer toekwam die de inwoners van een Rijksstad ervan verwachtten. De stad herbergt een van de mooiste poorten van Duitsland.
Germany

Stegstrekker

Pfullendorf
Op het eerste gezicht lijkt Pfullendorf niet zo interessant, maar deze stad herbergt een paar pareltjes. Zoals het oudste woonhuis van Zuid-Duitsland en een fontein met figuren die de legende van de stad uitbeelden. Laat je verrassen door de prachtige beelden met hun bijzondere verhaal.
Italy

Gestapelde haarspeldbochten

Plöckenpas
De Plöckenpas, of op zijn Italiaans Passo di Monte Croce Carnico, was in de Eerste Wereldoorlog de frontlinie tussen het Oostenrijks/Hongaarse leger en het Italiaanse leger. We berijden de pas vanuit het zuiden over de vele haarspeldbochten en door de unieke haarspeldtunnels.
Italy

De SR 355 richting Oostenrijk

Traject Villa Santina - Stefano di Cadore
Een mooie en goed berijdbare route van Slovenië richting Oostenrijk loopt via de SR 355. Het is een rustige route die mooie plaatsjes passeert en een lichte stijging kent. Het eindpunt ligt in de Dolomieten.


DSC00017 - kopie
Voor het Paasweekeinde hadden we een tip achter de hand voor camperaars die nog verlegen zitten om suggesties. Maar de strenge maatregelen die noodzakelijk zijn om het coronavirus te bestrijden hebben er toe geleid dat allerlei evenementen zijn afgelast. Zo ook bijeenkomsten rond de traditionele paasvuren in het oosten van ons land. Maar als een bezoek aan Ootmarsum vanwege de maatregelen niet mogelijk is, dan is het in elk geval wel mogelijk om in onderstaande film te bekijken hoe het er onder normale omstandigheden met Pasen aan toe gaat in dit schilderachtige plaatsje. Wij stonden op de camperplaats naast restaurant De Postelhoek (sitecode 8784) waar je gratis kunt staan wanneer je een maaltijd nuttigt in het restaurant. We hebben er heerlijk gegeten en zelfs de stroom was gratis. Met de fiets hebben we het vlöggeln van de Poaskearls bezocht en het aansteken van het Paasvuur bijgewoond. Misschien een tip om te onthouden voor volgend jaar!
Je kunt ons ook volgen op ons eigen YouTube-kanaal. Hier vind je alle gepubliceerde films onderverdeeld in categorieën. Als je je hier abonneert, krijg je een melding zodra een nieuwe film gepubliceerd is (wekelijks). De website toont de films geordend naar land en provincie/departement en biedt de extra mogelijkheid om met behulp van Google Maps de locatie van de mooie plaats of het traject te vinden. De nieuwsbrief blijft op de eerste woensdag van de maand verschijnen zoals je dat gewend bent.
En als je een film bevalt, dan vinden we het leuk als je die 'liked'.
YouTube logo

Wat publiceren we komende maand?

Een bijzondere waterval in Oostenrijk en een mooie stad aan de Donau en Altmühl staan klaar voor publicatie. Daarnaast een traject dat we met de camper reden vanuit Oostenrijk naar Slovenië en het eerste deel van een motortocht in het Zwarte Woud.
vlammen met website
MailPoet