Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2020/03


Hallo [subscriber:firstname | default:reader],

Ook deze maand laten we weer een paar mooie plaatsen en trajecten zien die we vonden op weg naar Zuid-Europa. Afgelopen jaar bezochten we Baden-Württemberg waar we zowel het Zwarte Woud als het Donaudal hebben doorkruist. En in augustus hebben we je al kennis laten maken met de Befreiungshalle in het Beierse Kelheim. Deze maand nemen we de fiets om een verrassend rondje rondom de Michelsberg met dat monument te fietsen. Tot slot nog een Kroatisch plaatsje en de beloofde motorrit naar het hoogste punt bij de Großglockner Hochalpenstraße.

Veel kijkplezier toegewenst!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Koekoek

Triberg
Het Zwarte Woud is onlosmakelijk verbonden met de koekoeksklokken. Aan de Deutsche Uhrenstraße ligt het plaatsje Triberg dat bij de meesten vooral bekend zal zijn vanwege de zeven watervallen. Maar ons bezoek beperkte zich tot het stadje zelf. En dan word je uiteraard geconfronteerd met die welbekende koekoeksklokken.
Germany

Klooster en kunst

Erzabtei St. Martin zu Beuron
In het prachtige Donaudal vonden we een abdij die in 1863 vanuit het Franse Solesmes in Beuron werd gesticht in voormalige gebouwen van de augustijnen. Deze Aartsabdij van Beuron drukte vanaf de 19e eeuw haar stempel op de kunstgeschiedenis bij de ontwikkeling van neostijlen en liturgie.

Germany

Leerzaam wandelpad

Beuron
Ook Beuron zelf is een bezoekje waard. In dit plaatsje kun je veel te weten komen over het ontstaan van het Donaulandschap. De lokale VVV heeft een wandelpad aangelegd dat je onder andere langs een leerzame kruidentuin en informatie over de Ark van Noah brengt. En vergeet vooral niet de prachtige houten brug over de Donau te bewonderen!
Germany

Abdijbier

Via Essing naar Weltenburg
Vanaf Kelheim fietsten we via het mooie plaatsje Essing naar de op één na langste houten voetgangersbrug van Duitsland. Vervolgens staken we door naar het Benedictijnerklooster Weltenburg dat druk wordt bezocht, al is het vooral vanwege het aldaar gebrouwen monnikenbier. Onderweg steken we nog de Donau over met een kleine gierpont.
Kroatië-rond

Mummies in de kerk

Vodnjan
Venetiaanse kooplui en edelen hebben hun sporen achtergelaten in Vodnjan. Veel huizen uit die periode staan er nog. Wandelend door dit stadje ontdek je tal van pleintjes en steegjes die onderling zijn verbonden door tal van leuke onderdoorgangen. En in een van de vele kerken worden mummies van Heiligen bewaard.

Austria

Hoogste punt

Edelweißspitze
Tijdens onze motortocht over de Großglockner Hochalpenstraße hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook het hoogste punt van de route te bezoeken. Een doodlopende weg brengt je naar de Edelweißspitze en komt uit op een parkeerplaats waarvoor de berg 6 meter moest worden ingekort. Voor campers is deze route echter niet geschikt!
Je kunt ons ook volgen op ons eigen YouTube-kanaal. Hier vind je alle gepubliceerde films onderverdeeld in categorieën. Als je je hier abonneert, krijg je een melding zodra een nieuwe film gepubliceerd is (wekelijks). De website toont de films geordend naar land en provincie/departement en biedt de extra mogelijkheid om met behulp van Google Maps de locatie van de mooie plaats of het traject te vinden. De nieuwsbrief blijft op de eerste woensdag van de maand verschijnen zoals je dat gewend bent.
En als je een film bevalt, dan vinden we het leuk als je die 'liked'.
YouTube logo

Wat publiceren we komende maand?

We bezoeken een stadje met het oudste woonhuis van Zuid-Duitsland waar tevens een legende over een voetgangersbrug bestaat, een mooie Rijksstad in Beieren en een langgerekte waterval in Opper-Oostenrijk. Daarnaast rijden we drie trajecten in Duitsland en Italië, waarvan één met de motor over een bergpas.
vlammen met website
MailPoet