Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2020/02


Hallo [subscriber:firstname | default:reader],

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al op. Zo langzaamaan zal het weer beginnen te kriebelen om de camper uit de stalling te halen voor een leuk uitje. Of er worden al plannen gemaakt voor vakanties in dit voorjaar of in de zomer. Misschien dat wij met deze nieuwsbrief alvast kunnen bijdragen met suggesties voor mooie plaatsen of mooie trajecten. We hebben in elk geval weer bijzondere plaatsen gevonden!

Veel kijkplezier toegewenst!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Pappenheimers?

Pappenheim
Toen wij het plaatsje Pappenheim bezochten, dachten wij de Pappenheimers gevonden te hebben die Schiller in het toneelstuk ‘Wallensteins Tod’ bedoelde. Maar dat bleek maar deels waar. Die Pappenheimers waren cavaleristen die onder aanvoering stonden van Gottfried Heinrich Pappenheim die weliswaar zelf in Pappenheim woonde.
Germany

Zonnewijzers!

Röttingen
Het plaatsje Röttingen is niet echt een mooie plaats, maar wel bijzonder vanwege de vele zonnewijzers die her en der door het plaatsje zijn geplaatst. Wij namen de fiets om ze met behulp van een kaart van de plaatselijke VVV te zoeken. Op een paar na hebben we ze allemaal gevonden.


France

Mooiste stadje van de Elzas

FT langs Riquewihr (2)
Ten noordwesten van Colmar ligt het plaatsje Riquewihr te midden van de wijngaarden. Het deels door verdedigingsmuren omgeven stadje staat te boek als een van de mooiste in de Elzas en is dus ook een waar toeristisch oord.

Austria

Op de motor

naar grote hoogte

Großglockner Hochalpenstraße
We namen de motor om de Großglockner Hochalpenstraße te rijden. Vanaf Heiligenblut reden we in noordelijke richting naar Bruck. Onderweg namen we nog even de tijd om de Gletscherstraße te nemen naar het op één na hoogste punt van de route, de Kaiser Franz Josefs Höhe.
Je kunt ons ook volgen op ons eigen YouTube-kanaal. Hier vind je alle gepubliceerde films onderverdeeld in categorieën. Als je je hier abonneert, krijg je een melding zodra een nieuwe film gepubliceerd is (wekelijks). De website toont de films geordend naar land en provincie/departement en biedt de extra mogelijkheid om met behulp van Google Maps de locatie van de mooie plaats of het traject te vinden. De nieuwsbrief blijft op de eerste woensdag van de maand verschijnen zoals je dat gewend bent.
En als je een film bevalt, dan vinden we het leuk als je die 'liked'.
YouTube logo

Wat publiceren we komende maand?

Komende maand tonen we beelden van mooie plaatsen in de Duitse deelstaten Baden-Württemberg en Beieren en het Kroatische Istrië. Daarnaast rijden we met de motor naar het hoogst bereikbare punt op de Großglockner Hochalpenstraße.
vlammen met website
MailPoet