Nieuwjaarswensen

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2020/01


Hallo [subscriber:firstname | default:reader],

Allereerst wensen we jullie alle goeds voor 2020, vooral veel veilige kilometers met de camper, fiets en/of motor op zoek naar nieuwe, mooie plaatsen. Ook dit jaar willen we jullie graag weer wat tips aan de hand doen voor een kort of langer bezoek aan plaatsen die wij zelf ook interessant en mooi vonden. Misschien hebben jullie al plannen voor een reis of laten jullie het afhangen van het weer of situatie. Wij hebben in elk geval al één reis in de planning staan: Noorwegen! Verderop in het jaar zullen jullie daar beslist meer van vernemen.
De films van deze maand betreffen mooie plaatsen in Duitsland en Oostenrijk. In Beieren bezochten we een barokke universiteitsstadje, in Baden-Württemberg hebben we rondgelopen in een openluchtmuseum en in Opper-Oostenrijk stapten we op de fiets. Tot slot nog een motorrit in Tirol over een wel erg smalle pas.

Veel kijkplezier met de nieuwe video's!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Barokke gebouwen

Eichstätt
Het meer dan 1100 jaar oude universiteitsstadje Eichstätt heeft een en al barokke uitstraling. Na de Dertigjarige Oorlog werd het stadje in barok herbouwd en dat is daarna onveranderd gebleven. Vergaap je dan ook aan de vele kleuren en uiteenlopende vormen.
Austria

Fietsen naar de Almsee

FT naar Almsee
Vanaf de camping in Scharnstein maakten we een fietstocht naar de Almsee. Een interessante route die vrijwel helemaal parallel loopt aan de Alm en je langs prachtige plekjes leidt. En op de terugweg moet je beslist de tijd nemen om bij een kiosk een heerlijk gegrilde forel te nemen!
Germany

Een museumdorp

Museumdorp Kürnbach2
In Oberschwaben ligt een prachtig openluchtmuseum dat inzicht geeft in het leven en werken van weleer in deze regio. Het Museumdorf Kürnbach telt talrijke woonhuizen, boerenbedrijven en aanverwante gebouwen, vergelijkbaar met ons Openluchtmuseum in Arnhem. Veel oude ambachten worden hier toegelicht.
Austria

Wachten op groen licht

Staller Sattel
De 2052 meter hoge bergpas Staller Sattel ligt op de grens tussen Oostenrijk en Italië. Deze pas is bijzonder omdat vanwege de smalle weg het verkeer richting Zuid-Tirol groen licht heeft gedurende het eerste kwartier van het uur en het verkeer richting Oost-Tirol gedurende het derde kwartier van elk uur.

Wat publiceren we komende maand?

In Beieren wilden we weten wie met 'Pappenheimers' bedoeld worden en zochten we ook naar zonnewijzers in een dorp. In de Elzas namen we de fiets naar een typisch Elzasser dorp en de motor bracht ons op grote hoogte bij de sneeuw in Oostenrijk.
Je kunt ons ook volgen op ons eigen YouTube-kanaal. Hier vind je alle gepubliceerde films onderverdeeld in categorieën. Als je je hier abonneert, krijg je een melding zodra een nieuwe film gepubliceerd is (wekelijks). De website toont de films geordend naar land en provincie/departement en biedt de extra mogelijkheid om met behulp van Google Maps de locatie van de mooie plaats of het traject te vinden. De nieuwsbrief blijft op de eerste woensdag van de maand verschijnen zoals je dat gewend bent.
En als je een film bevalt, dan vinden we het leuk als je die 'liked'.
YouTube logo
YouTube logo
vlammen met website
MailPoet