Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2020/05


Hallo [subscriber:firstname | default:reader],

De meesten van ons zullen de vakantieplannen wel bijgesteld hebben. Zelf gaan we ervan uit dat 2020, voor wat betreft buitenlandse vakanties, als een verloren jaar moet worden gezien. Misschien kunnen we straks, en laten we hopen dat dit niet meer al te lang duurt, toch nog even met de camper er op uit in eigen land.

Om het vakantiegevoel niet kwijt te raken, laten we jullie in elk geval de komende tijd weer wat filmpjes zien over mogelijke bestemmingen. Maar de voorraad aan nieuwe films begint zonder nieuwe aanwas al aardig te slinken. Daarom hebben we de planning voor publicatie bijgesteld. Om te voorkomen dat we straks niets meer kunnen laten zien, hebben we besloten om jullie in de komende maanden deelgenoot te maken van de ervaringen van Wim tijdens zijn uitzending voor de Verenigde Naties naar het Midden-Oosten in 2006. Want ook daar zijn veel mooie plaatsen te ontdekken, al is dat dan niet met de camper. Maar daarover meer in de nieuwsbrief van komende maand.

Deze maand nemen we jullie mee naar Duitsland en Oostenrijk. Veel kijkplezier!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Een charmant stadje
met lekker bier

Kelheim
In augustus van het afgelopen jaar hebben we jullie al kennis laten maken met de Befreiungshalle op de Michelsberg bij het charmante stadje Kelheim. Vandaag laten we het stadje zelf zien. Hier komen de Donau en de Altmühl samen. Diverse middeleeuwse poorten zijn bewaard gebleven en het stadje heeft een typische Beierse uitstraling.
Germany

Motorrit door het Zwarte Woud (deel 1)

Schwarzwald Kirchzarten-Todtnau
Het eerste deel van een motorrit die we maakten door het Zwarte Woud brengt ons naar een bekende kloof, nl het Höllental. We reden deze weg door de kloof richting zuiden om vervolgens via de Titisee parallel aan de bekende Schwarzwaldhochstraße richting westen te rijden. Daar passeren we het op één na grootste skigebied van Duitsland.

Austria

Langgerekte waterval

Der Traunfall
Vanuit Salzkammergut werd vroeger over de Traun zout richting de Donau vervoerd. Daarbij moest de Traunfall worden gepasseerd, een langgerekte waterval die voor schepen moeilijk te passeren is. Nu is de Traunfall een paradijs voor toeristen en duikers. De toeristen kunnen langs een wandelpad deze unieke waterval bekijken.
Austria

Wachten op skateboards

Seeberg Sattel
Met de camper reden we vanuit het Oostenrijkse Keutschach over de Seebergsattel (in het Sloveens Jezerski vrh) naar Tupaliče in Slovenië. Ten tijde van onze passage werd de helling aan de Oostenrijkse zijde gebruikt voor een wedstrijd met skateboards waardoor we noodgedwongen een tijdlang moesten wachten.

Wat publiceren we komende maand?

We bezoeken twee mooie plaatsen in Duitsland en rijden met de motor over een Italiaanse pas. En we laten de eerste documentaire zien van een mooie wandeling om de oude stad Jeruzalem. En in de nieuwsbrief geven we tevens wat achtergrondinformatie over de uitzending voor de Verenigde Naties van Wim.
vlammen met website
MailPoet