Muziek, een bergpas, fortificaties en een bijzonder dorp

Kribbendorp

In deze feestmaand publiceren we een video over een bijzonder dorp dat nergens op een landkaart te vinden is. Kribbendorp herbergt een houtzagerij, een bakkerij, een zuivelfabriekje en nog meer bijzondere gebouwen. Allemaal gebouwd om dienst te kunnen doen als kerststal.  Alles met veel zorg en in uiterste precisie uitgevoerd in miniatuur door mijn broer Jo. Op de pagina lees je ook over de totstandkoming van deze kerststallen.

De film is te vinden op de pagina Special

Ljubljana

Ljubljana is het Sloveense woord voor ‘liefde’ en deze stad straalt dat ook uit. De vroeger kleurloze Oostblokstad is uitgegroeid tot een prachtige en gezellige stad. Volgens velen is het zelfs de gezelligste hoofdstad van Europa. Wij bezochten de stad op het moment dat ook het Nederlandse Ulysses Ensemble de stad met haar muziek opvrolijkte.

De film is te vinden op de pagina Kranjska.

Miltenberg

Het vakwerkstadje Miltenberg ligt aan de Main. In het historische centrum vind je naast mooie vakwerkhuizen ook prachtig gerestaureerde heiligenbeelden. Het ‘Schmuckkästchen’ is verreweg het mooiste gebouw in deze stad. En in deze stad ligt het oudste hotel van Duitsland.

De film is te vinden op de pagina Bayern.

VIRB Picture

Nockalmstraße

In de Alpen zijn veel wegen te vinden waarvan gezegd wordt dat het de mooiste zijn. Zo vinden velen dat de Nockalmstraße een van de mooiste van Karinthië is. De 35 kilometer lange route is dan ook een must op de lijst van toeristische Alpenwegen.

De film is te vinden op de pagina Kärnten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.