Eifel, Dolomieten en Gardameer

Monreal

Wij waren dit jaar voor een lang weekeinde in de Eifel waar veel leuke plaatsen te vinden zijn. Met wat tips van een vriend in Cochem hebben we een aantal van deze plaatsen bezocht. Een echt schilderachtig dorpje is Monreal. De twee burchten zijn echter nog alleen maar restanten van wat ooit prachtige kastelen waren. Dit plaatsje in de Vulkaaneifel is beslist een bezoek waard.

De film is te vinden op de pagina Rheinland-Pfalz.

Alken

Een ander mooi plaatsje ligt aan de Moezel. Het kleine Alken heeft een kerkje dat tot de oudste van het Moezeldal behoort. Vanaf de wijnberg overziet Burg Thurant de wijde omgeving.

De film is te vinden op de pagina Rheinland-Pfalz.

Münstermaifeld

Ooit waren de Kanunnikmonniken heer en meester in Münstermaifeld, totdat ze door de Fransen werden verjaagd. Een boer kocht hun bezittingen op en verkocht de stenen van de stadsmuren als bouwmateriaal. In deze plaats is een wandelroute gemaakt die je langs de meest interessante plekken brengt.

De film is te vinden op de pagina Rheinland-Pfalz.

Geierlay Brücke

Vanuit Cochem aan de Moezel maakten we een fietstocht naar de langste voetgangersbrug van Duitsland. Deze hangt in de Hunsrück en verbindt de plaatsen Mörsdorf en Sosberg met elkaar. De Geierlay Brücke is sinds de opening in 2015 een ware trekpleister.

De film is te vinden op de pagina Rheinland-Pfalz.

Monte Baldo

Broer Ruud is een fanatiek mountainbiker die met vrienden al een aantal keren de Alpen van noord naar zuid doorkruist heeft. Hij gebruikt de Monte Baldo vaak als een oefentraject voor zijn Alpentochten. Wij vergezelden hem (op e-bikes) op een van zijn trainingen maar konden helaas de top niet bereiken omdat we daar niet het geschikte materiaal voor hadden. De e-bikes bleken ongeschikt voor het laatste onverharde stuk!

De film is te vinden op de pagina ATB.

Furkelpass

In juni hebben we een week lang de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen op de motor doorkruist. Naast bekende passen hebben we ook minder bekende passen onder de wielen gehad. De Furkelpaß ook Furkelsattel of gewoon de Furkel genoemd, is een 1789 m hoge bergpas in de Dolomieten. Met een camper is deze bergpas ook gewoon te berijden.

De film is te vinden op de pagina Trentino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.