Elzas, Tirol, Slovenië én een bierbrouwerij!

Elzas

Elzas

We zijn nog niet uitgekeken in de Elzas. Eén van de mooiste plaatsjes kan zo maar de inspiratie voor Anton Pieck zijn geweest bij het ontwerp van de Efteling: de stad Kaysersberg waar zelfs een nobelprijswinnaar is geboren. Het stadje Barr is dan weliswaar niet zo pittoresk, maar door de vergane leerindustrie wel zo interessant.

Deze films zijn te vinden op pagina Grand-Est.

Tirol

Tirol

In september hebben we de stad Lienz bezocht. Deze maand laten we twee monumentale gebouwen zien die net buiten de stad liggen, nl het kasteel Bruck dat tegenwoordig als stadsmuseum dienst doet maar bij gelegenheid ook als trouwlocatie. Wij troffen  daar een delegatie van de schutterij en kregen van de marketentster een lokale schnaps te proeven. De oudste kerk van Lienz ligt ten noorden van Lienz: de prachtige gotische basiliek Stadtpfarrkirche St. Andrä.

De film is te vinden op pagina Tirol.

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

In Baden-Württemberg vonden we een camperplaats naast de plaatselijke bierbrouwerij. De brouwerij Schussenried vormt het middelpunt van de stad bij onder meer de oprichting van de meiboom en de viering van de Tag der Arbeit. En wij mochten dat meemaken!

De film is te vinden op pagina Baden-Württemberg.

Slovenië

Slovenië

Deze zomer brachten we onze vakantie door in Slovenië en Kroatië. Slovenië was nieuw voor ons en heeft ons positief verrast. Deze maand presenteren we alvast twee mooie plaatsen op de nieuwe pagina, nl Kamnik, één van de oudste steden van Slovenië en Škofja Loka, een druk bezocht toeristisch pareltje.

De films zijn te vinden op pagina Kranjska.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.