Nantes, Café de l’Union in Saurais en Briancon

Wie een bezoek aan Nantes brengt en alles wil zien, komt aan een dag te kort. Deze stad heeft ons echt verrast. De plaatselijke VVV heeft speciaal voor de toeristen routes uitgezet die langs de mooiste plekken komen. Dat is gedaan met groene lijnen die soms ook door gebouwen lopen. Mocht je zo’n route met een hond volgen, dan is het noodzaak om soms aan de andere zijde van het gebouw naar de lijn te zoeken en de weg te vervolgen. En eerlijk gezegd zijn de lijnen niet altijd even goed te vinden. Hoe dan ook, één van deze routes bracht ons door de Rue Maréchal Joffre waar ons boven de hoofden een verrassing stond te wachten. En op het île de Feudeau leken Jules Verne en Leonardo da Vinci elkaar gevonden te hebben! 
Frankrijk / Pays-de-la-Loire

In december hebben we je al kennis laten maken met Parthenay. Die stad bezochten we fietsend door het landschap van het departement Deux-Sèvres. In het filmpje over deze fietstocht geven we een impressie van deze tocht en eindigen we in Saurais waar we voor een viergangenmenu aanschuiven bij Michel en Nicole van het Café de l’Union. Wat deze avond zo bijzonder maakt, is dat beide oudjes na het prepareren en serveren van een heerlijke maaltijd de gitaar en accordeon pakken om de gasten te vermaken met lokale volksmuziek. Tussendoor vertellen ze de gasten in onnavolgbaar dialect Frans allerlei wetenswaardigheden over de muziekinstrumenten en de muziek. En mocht je dit zelf eens willen meemaken, weet dan dat Michel de camperaars graag met de auto komt halen en weer terugbrengen op de (naturisten)camping l’Oliverie. Kortom een bijzondere belevenis in een slaperig dorp!
Frankrijk / Nouvelle-Aquitaine

Aan de voet van de Galibier ligt op 1330 meter de hoogst gelegen stad van Frankrijk: Briançon. Rondom deze mooie stad zijn talrijke vestingwerken gebouwd, waaronder drie forten die boven de stad uit toornen. Zoals in zoveel plaatsen zijn deze werken van de hand van Sébastien Le Prestre de Vauban, de militaire bouwmeester die in de 17de eeuw de buitengrenzen van Frankrijk sterk maakte. En een bezoekje aan het knusse museum over de vroegere mijnbouw geeft je op een leuke manier inzicht in het zware bergwerk uit vervlogen jaren!
Frankrijk / Provence-Alpes-Côte d’Azur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.