Sinterklaas en kerstman in camper v2

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2019/12


Hallo reader,

Omdat het deze maand een feestmaand is, hebben we als verrassing een film over een bijzonder dorp dat nergens op een landkaart te vinden is. Wij vonden het toch en brachten het in beeld. Daarnaast brengen we een bezoek aan een Europese hoofdstad die volgens velen de gezelligste is. Op de motor rijden we over de Nockalmstrasse in Karinthië. In Beieren bezochten we een stad aan de Main en in Veneto zochten we fietsend naar fortificaties in de bergen.

Wij wensen je/jullie mooie, vrolijke en gezellige Pakjesavond en Kerstdagen toe en veel kijkplezier met de nieuwe video's!

Het Mooie plaatsen-team
Slovenian Flag Button - Flag of Slovenia Badge 3D Illustration

Gezelligste hoofdstad

Ljubljana1
Een van de kleinste Europese hoofdsteden is tevens een van de gezelligste. Ljubljana is het Sloveense woord voor ‘liefde’ en deze stad straalt dat ook uit. De vroeger kleurloze Oostblokstad is uitgegroeid tot een prachtige en gezellige stad. En tijdens ons bezoek was er een optreden van het Nederlandse Ulysses Ensemble.
Germany

Oudste hotel

Miltenberg
Het vakwerkstadje Miltenberg ligt aan de Main. In het historische centrum vind je veel mooie vakwerkhuizen. Het ‘Schmuckkästchen’ is verreweg het mooiste gebouw in deze stad. En in dit mooie stadje is ook het oudste hotel van Duitsland te vinden.


Italy

Fortificaties in de bergen

Verona - fortificaties in het Grappa Massief
De Alpen waren in de Eerste en Tweede Wereldoorlog het toneel van vele gevechten. Al vóór aanvang van de Eerste Wereldoorlog werden belangrijke routes door de Alpen afgeschermd door fortificaties. Wij fietsen een rondje door de Alpen van Veneto en bekijken een van de vele verdedigingswerken.
Austria

Mooie panoramaweg

VIRB Picture
In de Alpen zijn veel wegen te vinden waarvan gezegd wordt dat het de mooiste zijn. Zo vinden velen dat de Nockalmstrasse een van de mooiste van Karinthië is. De 35 kilometer lange route is dan ook een must op de lijst van toeristische Alpenwegen. Zelfs door campers is deze goed te berijden.

De architect en bouwer

Jo met kandelaars
"Zou je voor ons een kerststal willen maken" was een aantal jaren geleden de vraag van zijn vrouw Anny aan mijn broer Jo. En dat was de start van een nieuwe hobby. Na een weinig voldoening gevende poging om een modelspoorbaan te bouwen vond hij een nieuwe uitdaging in het (na)bouwen van huizen die als kerststal dienst kunnen doen. Allemaal in een schaal van ongeveer 1 op 15 en met details waar je je over kunt verbazen. Buren en vrienden waren zo enthousiast dat zij ook een stal kregen. En de familie werd ook niet vergeten. Vaak met een grappige link naar het beroep of een hobby van de ontvanger. Speciaal voor het realiseren van deze film werden alle huisjes nog een keer bij elkaar gehaald. En op de valreep kon ook nog het resultaat van het laatste project, het kapelletje, aan de film worden toegevoegd. En over details gesproken: in deze kapel staat ook een kerststal!

Een bijzonder dorp

Kribbendorp
Dit dorpje met de toepasselijke naam Kribbendorp is nergens op een landkaart te vinden. Het is dan ook een bijzonder dorp waar Pinkeltje (wie kent hem nog) zich thuis zou kunnen voelen. Een boerderij, een vissershuisje, een bakkerij annex watermolen en een kaasboerderij zorgen voor de dagelijkse levensbehoeften. Maar we vinden er ook een houtzagerij, een smederij en een timmerbedrijf, evenals als een paar herbergen. Alles uitgevoerd in miniatuur! Let eens op alle details in de verschillende gebouwen en de vele handgemaakte attributen die de huisjes compleet maken. De dopjes van eikels zijn regelmatig terug te vinden als borden, pannen of anderszins. Gereedschap in de smederij en timmerwerkplaats zijn in miniatuur nagemaakt. Kleine motoren zorgen voor de noodzakelijke beweging zoals in de houtzagerij. En wie goed oplet ontdekt zelfs nog de bouwer van al dat moois die een laatste inspectie houdt en nog een paar reparaties uitvoert. En onze nieuwe Hollandse Smous Woopie heeft ook zijn eerste rol in deze film gekregen!

Veel plezier met het bekijken van deze bijzondere huisjes in deze unieke film!

Wat publiceren we komende maand?

We laten beelden zien van een openluchtmuseum in Ober-Schwaben en een universiteitsstad met prachtige barokke gebouwen in Bayern. Daarnaast maken we een fietstocht vanaf de camping naar de Almsee in Oostenrijk en rijden we met de motor over de Staller Sattel van Karinthië naar Zuid-Tirol. De volgende nieuwsbrief verschijnt op 1 januari.
Je kunt ons ook volgen op ons eigen YouTube-kanaal. Hier vind je alle gepubliceerde films onderverdeeld in categorieën. Als je je hier abonneert, krijg je een melding zodra een nieuwe film gepubliceerd is. De website toont de films geordend naar land en provincie/departement en biedt de extra mogelijkheid om met behulp van Google Maps de locatie van de mooie plaats of het traject te vinden. De nieuwsbrief blijft maandelijks verschijnen zoals je dat gewend bent.
YouTube logo
vlammen met website
MailPoet