Nieuwe camper

Mooie plaatsen en trajecten

Nieuwsbrief 2019/11


Hallo reader,

Afgelopen jaar hebben we zowel korte als lange trips gemaakt waarbij we mooie trajecten gereden en mooie plaatsen bezocht hebben. Tijdens onze weekendtrip naar de Moezel zijn we door een bevriende Cochemer getipt over mooie plaatsen in de Eifel. Met de publicatie deze maand van vier films zijn we v.w.b. die trip helemaal bij. Met de motor achter de camper zijn we ook nog in de Oostenrijkse Alpen geweest. In de komende maanden zullen we een aantal van de gereden passen, die ons soms ook in Italië brachten, de revue laten passeren. Te beginnen deze maand met de minder bekende Furkelpas. En wie wel eens bij het Gardameer is geweest, weet dat daar de Monte Baldo ligt. Een ideaal oefentraject voor mountainbikers.

Helaas is het door een fout in de software deze maand niet gelukt om de kaarten van Google Maps bij te werken. Dat proberen we zo snel mogelijk te verhelpen.

Desondanks veel kijkplezier toegewenst!

Het Mooie plaatsen-team
Germany

Schilderachtig Monreal

Kamnik
In de Eifel zijn veel leuke plaatsen te vinden, maar echt schilderachtig is het dorpje Monreal. Dit plaatsje in de Vulkaaneifel is beslist een bezoek waard. De twee burchten zijn echter nog alleen maar restanten van wat ooit prachtige kastelen moeten zijn geweest.

Germany

Klein en oud Alken

Škofja Loka
Net als veel andere mooi gelegen plaatsen is ook het kleine Alken vaak als eigendom gewisseld tussen bisschoppen en vorsten. Het plaatsje heeft een kerkje dat tot de oudste van het Moezeldal behoort. Vanaf de wijnberg overziet Burg Thurant de wijde omgeving.
Germany

Duitslands langste voetgangersbrug

Kaysersberg
We gebruikten de fiets om vanaf Cochem an der Mosel de langste voetgangersbrug van Duitsland te bezoeken. Deze imposante brug hangt in de Hunsrück en verbindt de plaatsen Mörsdorf en Sosberg met elkaar. De 360 meter lange Geierley Brücke hangt 100 meter boven de Mörsbacher Bach en is sinds de opening in 2015 een ware trekpleister.

Germany

Erfenis van de Kanunnikmonniken

Barr
Ooit waren de Kanunnikmonniken heer en meester in Münstermaifeld. Zij zorgden voor o.a. een stadsmuur en een bijzondere kerk, die tot op de dag van vandaag dienst doet als etappeplaats op weg naar Santiago. Totdat de Fransen kwamen en de monniken verjoegen. Een boer kocht de achtergelaten bezittingen op en verkocht de stenen van de stadsmuren als bouwmateriaal. Veel stadsmuur is dan ook niet meer over.
Italy

De Furkelpass
in de Dolomieten

Furkelpas
In de Italiaanse Dolomieten verbindt de Furkelpass, ook wel Furkelsattel of gewoon de Furkel genoemd, het in het oosten gelegen Pustertal met het in het westen gelegen Gadertal. De Giro d'Italia heeft deze 1789 m hoge bergpas al verschillende keren in haar koers opgenomen.
Italy

De Monte Baldo bedwongen?

Beklimming van de Monte Baldo
Wij zitten regelmatig op de mountainbike om een uitdagend traject te rijden, maar mijn broer Ruud is de enige die hier fanatiek in is. Hij gebruikt de Monte Baldo bij het Gardameer om te trainen voor meerdaagse mtb-tochten. Wij mochten mee, maar lieten hem alleen de top bereiken.

Wat publiceren we komende maand?

We bezoeken de - volgens velen - gezelligste hoofdstad van Europa en een vakwerkstadje langs de Main, fietsen langs fortificaties in Italië en rijden met de motor over de mooiste panoramaweg in Karinthië. En omdat december de feestmaand is publiceren we een bijzondere film over een toepasselijk dorpje dat nergens op een landkaart te vinden is!
vlammen met website
MailPoet